Εργαστήριο για νεοφυείς επιχειρήσεις από Ελλάδα και Ισραήλ

Εργαστήριο για νεοφυείς επιχειρήσεις από Ελλάδα και Ισραήλ

Με την παρουσία 11 κορυφαίων επιχειρηματιών από το Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στην Αθήνα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2014 διοργανώνεται στην Αθήνα Ελληνο-Ισραηλινό Workshop για τις startups, την καινοτομία και την τεχνολογία.

Η εκδήλωση με τίτλο «Experience sharing Workshops-Growth of Innovative Industries» διοργανώνεται από το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης, την ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την οργάνωση StartupGreece, την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έντεκα κορυφαίοι Ισραηλινοί επιχειρηματίες στους τομείς των νεοφυών επιχειρήσεων, του επενδυτικού κεφαλαίο (VC), της υγείας, της πληροφορικής, της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και των οικονομικών συναλλαγών, καθώς και της αγροτικής παραγωγής υψηλής τεχνολογίας θα επισκεφθούν την Αθήνα προκειμένου να κάνουν παρουσιάσεις και να συμμετέχουν σε συζητήσεις με Έλληνες συναδέλφους τους από νεοφυείς επιχειρήσεις, εκκολαπτήρια (incubators) και επιταχυντές (accelerators) στους συγκεκριμένους τομείς ειδίκευσής τους.

Η αντιπρόεδρος της εταιρείας Start-Up Nation Central, Inbal Arieli θα έχει συντονιστικό ρόλο στις συζητήσεις.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος και η πρέσβειράς του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν- Άμπα (Irit Ben-Abba), θα απευθύνουν χαιρετισμούς σε επίσημο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Γιαβ Σελούς (Yoav Chelouche), πρόεδρος της εταιρείας Israel Advanced Technology Industries (IATI).

Η Ισραηλινή πρέσβειρα, Irit Ben-Abba επαίνεσε την πρωτοβουλία του επικείμενου εργαστηρίου τονίζοντας ότι είναι χαρά του Ισραήλ να μοιραστεί την τεχνογνωσία του με την Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθεί συνεργασία μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών εταιρειών τεχνολογίας καθώς και μεταξύ ακαδημαϊκών θεσμών και δήλωσε σχετικά: «Ο χώρος της καινοτομίας στην Ελλάδα αναπτύσσεται ραγδαία. Πολλές εγχώριες εταιρείες ήδη συνεργάζονται με ισραηλινούς εταίρους στην έρευνα και ανάπτυξη, ενώ ισραηλινά επενδυτικά κεφάλαια επενδύουν σε ελληνικές επιχειρήσεις. Υπάρχει άπλετος χώρος για την δημιουργία συνεργειών μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών εταιρειών. Η θετική πρωτοβουλία του ελληνικού Υπουργείου Ανάπτυξης θα ενισχύσει την συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ