Εργάζεστε από απόσταση; Ιδού πέντε χρήσιμα εργαλεία που παρουσιάστηκαν στη CES 2022

Εργάζεστε από απόσταση; Ιδού πέντε χρήσιμα εργαλεία που παρουσιάστηκαν στη CES 2022
LAS VEGAS, NEVADA - JANUARY 5: CES, the world's largest annual consumer technology trade show opens its door to visitors on January 5, 2022 at the Las Vegas Convention Center in Las Vegas, Nevada, United States. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Καθώς η τηλεργασία και η υβριδική εργασία γίνονται ο νέος κανόνας, οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν όλο και περισσότερο να δημιουργήσουν νέα εργαλεία και gadgets που διευκολύνουν την εργασία από απόσταση.

του CHRIS MORRIS

Ενώ πολλοί εργαζόμενοι – και ακόμη περισσότεροι διευθυντές – ήλπιζαν να έχουν επιστρέψει στο γραφείο μέχρι τώρα, ο COVID-19 και η μετάλλαξη Όμικρον έχουν καταστρέψει αυτά τα σχέδια. Η Google, η Uber και η Ford, για παράδειγμα, έχουν αναβάλει τις ημερομηνίες επιστροφής του προσωπικού τους στο γραφείο – και στην περίπτωση της Google και της Uber, η αναβολή είναι επ’ αόριστον.

Αυτό δημιουργεί μια μεγάλη νέα αγορά για τον κλάδο της τεχνολογίας. Καθώς η τηλεργασία και η υβριδική εργασία γίνονται ο νέος κανόνας, οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν όλο και περισσότερο να δημιουργήσουν νέα εργαλεία και gadgets που διευκολύνουν την εργασία από απόσταση. Και στη CES 2022, τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση της τεχνολογικής βιομηχανίας, υπάρχουν πολλά παραδείγματα που παρουσιάζονται εκεί (κάποια απ’ αυτά εικονικά).

Υπάρχουν, φυσικά, νέοι φορητοί υπολογιστές και οθόνες, αλλά ψάξτε λίγο βαθύτερα και θα βρείτε και άλλα εργαλεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους από το σπίτι.

obVus Solutions minder Laptop Tower Stand II

Το να περνάτε τη μέρα σας σκυμμένοι πάνω από έναν φορητό υπολογιστή είναι ο πιο γρήγορος …δρόμος προς τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη. Η βάση της ObVus (90 δολάρια) σας επιτρέπει να τοποθετήσετε την οθόνη σας στο ύψος των ματιών και να βάλετε το πληκτρολόγιο με τρόπο που εξασφαλίζει καλύτερη στήριξη των χεριών και των καρπών. Είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε είτε κάθεστε είτε στέκεστε όρθιοι. Και αυτό το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει επίσης μια βάση για να εργάζεστε ή να χρησιμοποιείτε το smartphone σας παράλληλα με το φορητό σας υπολογιστή.

NexiGo Meeting Pro N4000

Οι βιντεοδιασκέψεις αποτελούν αναπόφευκτο μέρος της εργασίας για πολλούς ανθρώπους στις μέρες μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε …αλυσοδεμένοι στο γραφείο. Αυτή η webcam προσφέρει εικόνα 4Κ (που δεν είναι ασυνήθιστο) καθώς και τέσσερα μικρόφωνα που ακυρώνουν τον θόρυβο (που είναι). Μπορεί να ανιχνεύει ανθρώπους στο οπτικό της πεδίο και να πλαισιώνει αυτόματα και να παρακολουθεί ανθρώπους που μιλούν καθώς κινούνται. Η συσκευή, η οποία κοστίζει 700 δολάρια, έλαβε φέτος βραβείο καινοτομίας στη CES 2022.

Nestwave ThinTrack

Η παρακολούθηση ενός αποστελλόμενου πακέτου συνοδεύεται από περιορισμούς. Η UPS, η FedEx και η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ μπορεί να είναι σε θέση να σας πουν την τελευταία πόλη στην οποία βρέθηκε, αλλά η παρακολούθηση των κινήσεων σε πραγματικό χρόνο είναι πιο δύσκολη. Με ιδιαίτερα σημαντικές αποστολές, μπορεί να είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την ακριβή τοποθεσία τους. Το ThinTrack της Nestwave είναι ένας υπερσυμπαγής ανιχνευτής GPS που σας επιτρέπει να ελέγχετε τη θέση των δεμάτων (ακόμη και των επιστολών) σε σχεδόν ζωντανό χρόνο. Όλα τα ηλεκτρονικά του, από την μπαταρία έως την κεραία και τους αισθητήρες, χωράνε σε μια συσκευή που έχει μήκος μικρότερο από 82 χιλιοστά και πάχος 3 χιλιοστά, και ζυγίζει μόλις 15 γραμμάρια.

Typewise

Το telecommuting σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να μην είναι απαραίτητα όλη την ημέρα μπροστά από τους υπολογιστές τους, αλλά χρησιμοποιούν γενικά τα τηλέφωνά τους για να παρακολουθούν στενά το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και να απαντούν σε κλήσεις. Το Typewise είναι μια δωρεάν εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι τριπλασιάζει την ταχύτητα με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να πληκτρολογούν, χρησιμοποιώντας τεχνολογία προγνωστικής τεχνητής νοημοσύνης για να συμπληρώνει τις λέξεις μετά την εισαγωγή μόνο ενός ή δύο γραμμάτων. Προτιμάτε να πληκτρολογείτε σε παραδοσιακό πληκτρολόγιο; Αυτός ο νικητής βραβείου καινοτομίας στη CES 2022 έχει επίσης μια δοκιμαστική έκδοση για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών.

Προσωπικός διακομιστής Cloud AmberX

Υπάρχουν προφανή πλεονεκτήματα στην αποθήκευση αρχείων στο cloud, όπως η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά από οπουδήποτε και η αποφυγή απώλειας πολύτιμων φωτογραφιών, εγγράφων και άλλων στοιχείων λόγω βλάβης του σκληρού δίσκου. Αλλά οι πρόσφατες επιθέσεις χάκερ σε διακομιστές cloud, συμπεριλαμβανομένου του πανίσχυρου Amazon Web Services της Amazon, έχει κάνει μερικούς ανθρώπους να ανησυχούν για την αποθήκευση των σημαντικών αρχείων τους σε τρίτους.

Ο προσωπικός διακομιστής cloud της AmberX σας επιτρέπει να διατηρήσετε την προσβασιμότητα, αλλά να καταργήσετε τα τέλη συνδρομής που χρεώνουν οι εταιρείες αποθήκευσης cloud στους πελάτες. Η συσκευή σάς δίνει καλύτερο έλεγχο των δεδομένων σας, όπως τον καθορισμό δικαιωμάτων πρόσβασης (επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε αρχεία μόνο με τα άτομα που θέλετε) και την απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου σε κινητές συσκευές. Το σύστημα των 229 δολαρίων έρχεται με 500 GB εσωτερικής αποθήκευσης δεδομένων (που, ομολογουμένως, δεν είναι πολλά), αλλά μπορεί επίσης να συνδεθεί με εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, επιτρέποντάς σας τελικά να αποθηκεύετε όσο χρειάζεστε.