Erminio: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές σε όλη τη χώρα – Live η πορεία της κακοκαιρίας (vids)

Erminio: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές σε όλη τη χώρα – Live η πορεία της κακοκαιρίας (vids)
Πλημμύρες στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία "Erminio", Πέμπτη 2 Απριλίου 2026. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Δεκάδες προβλήματα σε υποδομές και μετακινήσεις.
  • Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στη Νέα Μάκρη, όταν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά
  • Ισχυρά φαινόμενα προκάλεσαν πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές σε Αττική και νησιά
  • Πάνω από 130 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για αντλήσεις και κοπές δέντρων
  • Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω θυελλωδών ανέμων

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία Erminio σε πολλές περιοχές της χώρας, με ένα νεκρό, εκτεταμένες πλημμύρες και σημαντικές διαταραχές σε μεταφορές και καθημερινότητα πολιτών.

Το πιο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Μάκρη Αττικής, όπου ένας άνδρας περίπου 50 ετών εντοπίστηκε νεκρός κάτω από αυτοκίνητο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και εγκλωβίστηκε, ενώ για τον απεγκλωβισμό του επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα, η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο των φαινομένων, με έντονες καταιγίδες να προκαλούν πλημμυρικά επεισόδια κυρίως σε περιοχές της ανατολικής πλευράς, όπως Ραφήνα, Αρτέμιδα, Πικέρμι, Διόνυσος και Άγιος Στέφανος. Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχθηκε περισσότερες από 130 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απομακρύνσεις πεσμένων δέντρων.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το 112, καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες στα Σπάτα και τη γύρω περιοχή, λόγω της επικινδυνότητας των δρόμων.

Η κακοκαιρία επηρέασε έντονα και τις θαλάσσιες μετακινήσεις, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Live η πορεία της κακοκαιρίας:

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και σε νησιωτικές περιοχές. Στον Πόρο, πλημμύρες προκάλεσαν καταστροφές σε υποδομές, ενώ παρασύρθηκαν οχήματα και πραγματοποιήθηκαν απεγκλωβισμοί πολιτών. Στη Σίκινο, υπόγεια και δρόμοι κοντά στο λιμάνι πλημμύρισαν, ενώ αντίστοιχες εικόνες καταγράφονται σε Ύδρα, Κίμωλο και περιοχές των Επτανήσων.

Στη Ρόδο, η ένταση των φαινομένων οδήγησε σε υπερχείλιση χειμάρρων στις περιοχές Έμπωνα και Μανδρικού, με πτώσεις δέντρων και προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: