Ερντογάν: Η Ελλάδα να κάτσει φρόνιμα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν

Ερντογάν: Η Ελλάδα να κάτσει φρόνιμα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν
ANKARA, TURKIYE - SEPTEMBER 06: Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks to press members ahead of his visit to Bosnia and Herzegovina, in Ankara, Turkiye on September 06, 2022. Aytac Unal / Anadolu Agency (Photo by Aytac Unal / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τις προκλήσεις

Τους πυραύλους Tayfun και τις δυνατότητές τους εξήρε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχωρώντας πάντως και σε μια αναδίπλωση σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του ότι ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Αθήνα, «αν δεν ηρεμήσουν οι Έλληνες».

«Δεν είχαμε εμείς πύραυλο και τώρα που φτιάξαμε τον δικό μας, οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν», είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του AKP.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι ελληνικές εφημερίδες έκαναν πρωτοσέλιδα για τον Tayfun και έγραφαν, όπως είπε, «κοιμάστε, ο Τούρκος στέλνει τον Tayfun από τη Σμύρνη».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι ο τουρκικής κατασκευής βαλλιστικός πύραυλος έχει εμβέλεια 510 χιλιομέτρων. Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας: «Είπα στους συνεργάτες μου ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, πρέπει να το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα».

«Φυσικά, όταν μεταδόθηκε αυτή η είδηση, τι άρχισαν να λένε οι Έλληνες; “Θα χτυπήσουν την Αθήνα”» είπε στη συνέχεια, αν και ο ίδιος είχε προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις τον Nοέμβρη και τον Δεκέμβρη ότι ο Tayfun μπορεί να χτυπήσει την ελληνική πρωτεύουσα.

Και στο τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος επιδίωξε να ρίξει ελαφρώς τους τόνους, σημειώνοντας: «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν», αν και προειδοποίησε πάντως: «Καθίστε φρόνιμα, συμπεριφερθείτε καλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ