Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν για κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία

Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν για κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία
SOCHI, RUSSIA - AUGUST 05: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and Russian President Vladimir Putin (R) meet in Sochi, Russia on August 05, 2022. Murat Kula / Anadolu Agency (Photo by Murat Kula / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει τα ενεργειακά προβλήματα της Δύσης.

Ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ότι συμφώνησε με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να δημιουργήσουν ένα κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Σε ομιλία του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP, στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Ερντογάν πρόσθεσε πως ο Πούτιν του είπε πως «η Ευρώπη μπορεί να παίρνει το αέριό της από την Τουρκία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το φυσικό αέριο. Στην τελευταία συνάντησή μας, συμφωνήσαμε με τον Πούτιν για το θέμα αυτό. Θα δημιουργήσουμε ένα κόμβο εδώ με τουρκικό αέριο που έρχεται από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως στις δυτικές χώρες αυξάνονται οι ανησυχίες εν μέσω ενεργειακών κρίσεων ενώ η Τουρκία «δεν έχει τέτοιο πρόβλημα».