Έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού

Έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού
epa08240417 A couple wearing protective face masks embrace at a viewing area of Jingshan Park in Beijing, China, 23 February 2020. The outbreak of Covid-19 coronavirus, which originated in the Chinese city of Wuhan, has so far killed at least 2,467 people and infected over 78,000 others worldwide, mostly in China. EPA/ROMAN PILIPEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πώς επηρεάζει τα ραντεβού η έξαρση του κορωνοϊού;

Καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται, οι άνθρωποι ανά τον κόσμο λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, όπως τις κοινωνικές αποστάσεις πιο σοβαρά από ποτέ. Η κοινωνική απόσταση, όπως ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι η πρακτική του να διατηρούν οι άνθρωποι μια απόσταση τουλάχιστον 0,91 μέτρων μεταξύ κάποιου που βήχει ή φτερνίζεται και των γύρω του. Είναι μόνο ένα από τα μέτρα που προτείνονται κατά της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Πολλοί άνθρωποι- ακόμα και αξιωματούχοι του κλάδου της υγείας- έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν εναλλακτικές στις χειραψίες. Και στη Γαλλία οι κάτοικοι έχουν προειδοποιηθεί να σταματήσουν… τα φιλιά. Δεδομένου ότι οι χειραψίες και τα φιλιά έχουν περιοριστεί και η εργασία από απόσταση ενθαρρύνεται, οι singles ανά τον κόσμο ίσως αναρωτιούνται αν πρέπει να κρατήσουν μια «κοινωνική απόσταση» από τα ραντεβού και απλά να μείνουν σπίτια τους.

Το Tinder πρωτοστάτησε, στέλνοντας ένα μήνυμα στους χρήστες που περιλάμβανε υπενθυμίσεις ασφαλείας για την υγεία και με συνδέσμους σε πληροφορίες από τον ΠΟΥ.

Αν και τα εν λόγω μηνύματα δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα σε άλλες εφαρμογές για ραντεβού, ένας εκπρόσωπος της εφαρμογής Bumble σημείωσε ότι η δυνατότητα φωνητικής κλήσης και συνομιλίας μέσω βίντεο επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να επικοινωνούν ακόμα και αν δεν θέλουν να συναντηθούν. Επίσης, μέσω Instagram, η εφαρμογή Hinge ανακοίνωσε ότι το «πλύσιμο των χεριών είναι hot».

Πολλοί είναι αυτοί που μέσω Twitter μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες την περίοδο του κορωνοϊού:

Φυσικά, η κοινή λογική συνεχίζει να υφίσταται. Αν έχετε σημαντικά συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας, κρυάδες και καταρροή, θα πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε τα ραντεβού και να απευθυνθείτε σε ένα γιατρό, όπως αναφέρεται και στις οδηγίες του ΠΟΥ.

Και τι συμβαίνει αν είστε ήδη σε σχέση; Οι ίδιοι κανόνες εξακολουθούν να ισχύουν. Επίσης, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπ’ όψη τις ανησυχίες του συντρόφου σας και να είστε ειλικρινείς για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να έχετε.