«Ερωτευμένος» με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει ο Κ. Μπακογιάννης

«Ερωτευμένος» με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει ο Κ. Μπακογιάννης

«Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε μια πιο σοβαρή στάση απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της».

Το πρόβλημά μας δεν είναι τόσο ο εκλογικός νόμος, αλλά ο τρόπος που θα λαμβάνονται οι αποφάσεις, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξη του στην Real news, κάνοντας λόγο για «αναπόφευκτη παραλυσία» της αυτοδιοίκησης, και «απαράδεκτό» γεγονός τη «συζήτηση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της».

Ο κ. Μπακογιάννης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κοινής διεξαγωγής εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, παρατηρεί ότι «έχει έρθει η ώρα να πάρουμε μια πιο σοβαρή στάση απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της», καθώς δεν επιτρέπεται να ταυτίζουμε δύο διαδικασίες «εντελώς διαφορετικές στην ουσία και στον σκοπό τους».

Ο ίδιος δηλώνει «ερωτευμένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και θα παραμείνει σε αυτήν, γιατί -όπως λέει- «πιστεύω σε αυτά που μπορεί να κάνει». Αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα για την υποψηφιότητά του στον δήμο Αθηναίων θεωρώντας «ντροπή τις προεκλογικές δηλώσεις ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές» όταν οι ψηφοφόροι περιμένουν «να κάνω τη δουλειά μου και να ολοκληρωθούν τα έργα και οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη στην Στερεά Ελλάδα», μια περιφέρεια την οποία «καταστήσαμε “Έξυπνη” με σειρά αλλαγών νοοτροπίας και πρακτικής στη διοίκηση αλλά και με τη συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια διαβούλευση για όλα τα μεγάλα θέματα».

Αναφορικά με την Αθήνα, ο κ. Μπακογιάννης υπογραμμίζει ότι αποτελεί εθνική υπόθεση που μας αφορά όλους και ότι μια χώρα που δεν μπορεί να προσέξει την πρωτεύουσα της δεν μπορεί να βγει πραγματικά από την κρίση.

Για την επίθεση που δέχθηκε κατά την πρόσφατη τοποθέτηση του με αφορμή τον θάνατο του καπετάν «Ερμή» του στελέχους της Εθνικής Αντίστασης (καπετάνιος του ΕΛΑΣ και ΔΣΕ ), ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι «μας αδικεί όλους να εγκλωβιζόμαστε σε μια αντιπαράθεση για την ιστορία που έχει γραφτεί. Το θέμα είναι πώς θα γράψουμε τα επόμενα κεφάλαια της ιστορίας με σύνθεση δυνάμεων και όχι με αφορισμούς».

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων του κ. Μητσοτάκη, εάν κερδίσει τις εκλογές, ο κ Μπακογιάννης δηλώνει ξεκάθαρα «ναι, μπορεί», γιατί όπως λέει «έκανε τη συνειδητή επιλογή να πει αλήθειες και να είναι μετρημένος σε αυτά που δεσμεύτηκε».

Τέλος, για την επιλογή του αρχηγού της ΝΔ να μην αξιοποιήσει την Ντόρα Μπακογιάννη σε μια κυβέρνηση ΝΔ, ο Κώστας Μπακογιάννης απαντά ότι το μήνυμα ήταν «σαφές και κατανοητό από όλους», ωστόσο σημειώνει η Ντόρα διαθέτει τεράστια εμπειρία και θα εκλέγεται από εκείνους που αναγνωρίζουν την ανάγκη για τέτοιου μεγέθους πολιτικούς.