Έρχεται Facebook και Instagram χωρίς διαφημίσεις στην Ευρώπη – Από 10 ευρώ ανά μήνα

Έρχεται Facebook και Instagram χωρίς διαφημίσεις στην Ευρώπη – Από 10 ευρώ ανά μήνα
This picture taken on October 5, 2020 in Toulouse, southwestern France, shows logos of US social networks Facebook and Instagram on the screens of a tablet and a mobile phone. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP) Photo: AFP
Με 12,99 ευρώ ανά μήνα μέσω των λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας της Apple και του Android.

Η Meta θα προσφέρει στις χρήστες του Facebook και του Instagram στην Ευρώπη πρόσβαση χωρίς διαφημίσεις στις πλατφόρμες έναντι συνδρομής.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ τη Δευτέρα, από τον Νοέμβριο οι χρήστες των εν λόγω social media θα μπορούν να εγγραφούν στη συνδρομητική ad-free υπηρεσία με 9,99 ευρώ ανά μήνα στο διαδίκτυο ή με 12,99 ευρώ ανά μήνα μέσω των λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας της Apple και του Android.

Τα ad-free πακέτα θα προσφέρονται για χρήστες άνω των 18 ετών.

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες θα προσφέρονται σε οποιονδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία.

Οι συνδρομές αποτελούν αντίδραση στις αυξανόμενες ρυθμίσεις σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων των χρηστών στην Ευρώπη, ανέφερε το Bloomberg.

Στην ανακοίνωση της η Meta  επικαλείται μια απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ τον Ιούλιο, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν μια εναλλακτική υπηρεσία «εάν είναι απαραίτητο έναντι κατάλληλης αμοιβής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com