ΕΣΗΕΑ: Δεν μπορεί να πέσει μαύρο στα κανάλια

ΕΣΗΕΑ: Δεν μπορεί να πέσει μαύρο στα κανάλια
Εργαζόμενοι στο χώρο του τύπου διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016. Η ΕΣΗΕΑ, όπως και όλες οι Ενώσεις Συντακτών, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ σε ιδιωτικά, δημόσια και διαδικτυακά Μέσα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου έως και τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 29 Ιανουαρίου 2016 για το ασφαλιστικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών με αφορμή την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

«Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πέσει μαύρο στα κανάλια», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του Mega, σημειώνοντας πως η Ένωση Συντακτών θα δώσει μάχη για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ο Σταμάτης Νικολόπουλος τόνισε πως το κυρίαρχο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων σε κανάλια που δεν πήραν άδεια. «Πρέπει με κάθε τρόπο να κινητοποιηθούμε, να βρεθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και να ζητήσουμε να βρεθεί ένας τρόπος αυτά τα κανάλια, που σήμερα είναι ανοιχτά, να παραμείνουν ανοιχτά».

Ο ίδιος τόνισε ότι η λύση μπορεί να δοθεί και συνδικαλιστικά και πολιτικά. Η Ένωση θα στείλει μήνυμα ότι τα κανάλια δεν μπορούν να κλείσουν, αφού με τα σημερινά δεδομένα η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει τόσους εργαζόμενους.

«Η ΕΣΗΕΑ τις προσεχείς ημέρες θα αναζητήσει τον τρόπο να μείνουν τα κανάλια ανοιχτά, είτε αυτός είναι νομοθετικός, είτε πολιτικός-συνδικαλιστικός», τόνισε ο Σταμάτης Νικολόπουλος.