Αίσιο τέλος στο «μίνι-θρίλερ» με την άφιξη της τρόικας

Αίσιο τέλος στο «μίνι-θρίλερ» με την άφιξη της τρόικας

Την Τρίτη αναμένονται τελικά οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Θετική κατάληξη φαίνεται πως έχει το «μίνι-θρίλερ» σχετικά με την ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα. Ενώ χθες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαμήνυσε πως οι επικεφαλής της Τρόικας δεν αναμένεται να έρθουν για διαπραγματεύσεις στην Αθήνα πριν τον Ιανουάριο, σήμερα διευκρίνισε από τις Βρυξέλλες ότι τελικώς οι επικεφαλής της τρόικας θα έλθουν την Τρίτη στην Αθήνα. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση εντός του Δεκεμβρίου.

Όπως και να’ χει, η εβδομάδα που ξεκινά αύριο αναμένεται δύσκολη για το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς ξεκινά με το Eurogroup στο οποίο δεν αποκλείεται να συζητηθεί εκ νέου ο προϋπολογισμός που υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή, ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της Τρόικας.

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της το δύσκολο έργο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, για τα οποία ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκαν από το βήμα της Βουλής πως θα έχουν θετική έκβαση.

Λύση πρέπει να βρεθεί ακόμη, όμως, και για το θέμα της αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, το οποίο αποτελεί και «προαπαιτούμενο» για τη δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί. Η τρόικα έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση σε πρόταση από τα τέλη Νοεμβρίου και αναμένεται να απολυθούν 600 εργαζόμενοι, οι οποίοι και θα προσμετρήσουν στο μνημονιακό στόχο των 4.000 απολύσεων εντός του 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Σαμαράς: «Προϋπολογισμός ανάκαμψης, προοπτικής και ελπίδας»