Αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού το 2014

Αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού το 2014

Για τα έσοδα από τον τουρισμό και τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η υπουργός Τουρισμού.

«Κόψατε το νήμα πολύ καλά. Τι προγραμματίζετε, γιατί σας βλέπω να κινείστε;». Με αυτόν τον τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Παπούλιος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για τις τουριστικές επιδόσεις της φετινής χρονιάς, κι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους σχεδιασμούς του 2014.

«Έχουμε καλά μηνύματα για το 2014, αλλά σας λέω ότι δεν επαναπαυόμαστε στην επιτυχία που είχαμε, καθώς δεν είπαμε απλώς ότι είχαμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, είχαμε και αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό, αυξήθηκε η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη», είπε η υπουργός Τουρισμού.

Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στη διαρκεία εκστρατεία προβολής των τουριστικών προορισμών της χώρας μας, λέγοντας, «Έχουμε πάρα πολλά πράγματα που μπορούμε να προβάλουμε και όλες οι περιοχές της χώρας θα έπρεπε να μπορούν να στηρίζουν το εισόδημά τους, σε έναν βαθμό, στον τουρισμό. Δεν σταματάμε την προβολή της χώρας. Σε όλη τη διάρκεια του έτους συνεχίζουμε τις προσπάθειες να προβάλουμε την Ελλάδα σαν ένα προορισμό που μπορεί να βρει κανείς διαφορετικά πράγματα, σε διαφορετικές περιοχές, σε όλες τις εποχές του χρόνου».

«Κάνετε πολύ καλή δουλειά και έχετε ένα μεράκι γι’ αυτό που κάνετε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό: ο άνθρωπος που έχει μεράκι γι’ αυτό που κάνει, έχει επιτυχίες», απάντησε ο κ. Παπούλιας.

Διαβάστε ακόμη: «Η Ρωσία αποτελεί κεντρική τουριστική αγορά για την Ελλάδα»