Αισιοδοξία Στουρνάρα για εκταμίευση της δόσης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να προβεί σε νέες περικοπές λιτότητας», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, εκφράζοντας αισιοδοξία για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης προς τη χώρα μας.

«Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό. Οι όροι φαίνεται ότι ικανοποιούνται και κατά συνέπεια αναμένουμε την αποδέσμευση της δόσης έως τα τέλη του έτους», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Εξήγησα τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και γι’ αυτό δεν επιθυμούμε τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας. Ακούσατε, πιστεύω, τον πρόεδρο του Eurogroup να κάνει αναφορά σε αυτό. Η τρόικα επιστρέφει, πράγματι, στην Αθήνα και μπορούμε να εργασθούμε από κοινού για την επίτευξη λύσης».

Διαβάστε ακόμη: Το ΔΝΤ χρεώνει στην Μέρκελ τα ελληνικά σφάλματα

Στη συνέχεια, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι είναι αισιόδοξος για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και για την έξοδο της χώρας στις αγορές, το 2014, ως ένα άνοιγμα των αγορών μίας χώρας σε ξένα αγαθά και υπηρεσίες. «Είμαι αισιόδοξος για το επόμενο έτος. Θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κατά συνέπεια περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές, η οποία, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά το 2010, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. «Έχουμε ένα μεγάλο κενό στην παραγωγή, αλλά αυτό το κενό καλύπτεται σταδιακά. Η κάλυψή του δημιουργεί ανάπτυξη, ενώ οι κινητήριες δυνάμεις, το επόμενο έτος, θα είναι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Άλκης Κωνσταντινίδης