Αισιόδοξος για την Ελλάδα δηλώνει ο CEO της Fairfax Financial Holding

Αισιόδοξος για την Ελλάδα δηλώνει ο CEO της Fairfax Financial Holding
Fairfax Financial Holdings Ltd. Chairman and Chief Executive Officer Prem Watsa speaks during the company's annual meeting in Toronto in this file photo taken April 11, 2013. Struggling smartphone maker BlackBerry Ltd said on Monday that it has agreed in principal to be acquired by a consortium led by Fairfax Financial Holdings Ltd for $4.7 billion. REUTERS/Aaron Harris/Files (CANADA - Tags: BUSINESS)
Ποια χώρα θεωρεί την «καλύτερη» για επενδύσεις ο Πρεμ Γουάτσα, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής ασφαλιστικής εταιρείας και εταιρείας συμμετοχών.

Αισιόδοξος για την Ελλάδα δηλώνει ο Πρεμ Γουάτσα, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής ασφαλιστικής εταιρείας και εταιρείας συμμετοχών, Fairfax Financial Holding. «Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα – πέρασε πολύ δύσκολη περίοδο, έχει εκλογές», είπε ο επενδυτής σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας: «Αν η Ελλάδα ακολουθήσει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, όπως μπορεί κάλλιστα, θα ωφεληθεί πολύ».

Ο Γουάτσα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την Ινδία, την οποία θεωρεί «το καλύτερο μέρος» για επενδύσεις και βλέπει περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις στην οικονομία της με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. Ο Γουάτσα, σημειώνει το Bloomberg, είναι επίσης αισιόδοξος για τις ΗΠΑ, αναφέροντας πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και αποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές, καθώς και για την Ελλάδα, όπου η Fairfax έχει μεγάλο πακέτο μετοχών στην Eurobank.

Ο επενδυτής βλέπει μεγαλύτερο περιθώριο για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς εκτιμά ότι θα μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις. «Αυτά τα εμπορικά θέματα με την Κίνα, με την Ευρώπη, μόλις λυθούν – και η άποψή μου είναι ότι θα λυθούν – θα μπορούσαμε να έχουμε έναν διάδρομο για αρκετά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης» σημείωσε. «Η Κίνα χρειάζεται τις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ και ο κόσμος χρειάζονται την Κίνα. Θεωρών ότι θα επικρατήσει η οικονομική λογική και οι δύο χώρες θα επεξεργασθούν κάτι που θα είναι προς αμοιβαίο όφελός τους», πρόσθεσε.