Εσείς ξέρετε τι είναι η πορτοκαλί οικονομία;

Εσείς ξέρετε τι είναι η πορτοκαλί οικονομία;

Εργαστήριο Δημιουργικής και Κοινωνικής Οικονομίας στο Impact Hub Athens.

Σε ένα περιβάλλον όπου οι απαιτήσεις συνδέονται άμεσα με την ένταξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το Impact Hub Athens και η Πορτοκαλί Οικονομία ενώνουν για άλλη μία φορά τις δυνάμεις τους και τα δίκτυά τους προκειμένου να αξιοποιήσουν τους σχεδιασμούς και τα προγράμματα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, διακρίνοντας και προβάλλοντας τα δημιουργικά και πολιτιστικά στοιχεία.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με παραδείγματα που έχουν εντοπιστεί και αξιολογηθεί σε αντίστοιχα περιβάλλοντα που βρίσκονται σε στάδιο πολλαπλών κοινωνικών και οικονομικών δοκιμασιών, θα δούμε επιτυχημένα αλλά και αποτυχημένα σχήματα και θα συζητήσουμε για τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς στόχους, που προσδοκούμε να πετύχουμε στην πόλη μας.

Βασικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Ζήφκος, ερευνητής του τομέα της δημιουργικής και πολιτιστικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Leeds.

Τι είναι η πορτοκαλί οικονομία; 
Η πορτοκαλί οικονομία περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που απαιτούνται για να μετασχηματίσουν μια ιδέα σε ένα αγαθό ή σε μια υπηρεσία. Ξεκίνησε τις δράσεις της το 2014 και φιλοδοξεί να υποστηρίξει ερευνητές , επαγγελματίες, πολιτιστικούς  οργανισμούς, ιδρύματα και δημιουργικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αν επιθυμείτε να διαβάσετε το βιβλίο, βρίσκεται σε ελεύθερη διάθεση στην ιστοσελίδα της IDB. Υπεύθυνη για τις δράσεις στην Ελλάδα ειναι η ΄Ελενα Μαυρομιχάλη.