Έσπασε και το φράγμα των 62.000 δολ. το Bitcoin

Έσπασε και το φράγμα των 62.000 δολ. το Bitcoin

Έσπασε και το ψυχολογικό όριο των 62.000 δολ. το κρυπτονόμισμα Bitcoin. Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από αύξηση 4,1% στην τιμή, άγγιξε τα 62.481,23 δολ., με την κεφαλαιοποίησή του να εκτιμάται πλέον στο 1,17 τρισεκ. δολ.

Tο τρέχον bull run φαίνεται σχεδόν ασταμάτητο τώρα, αφού τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου αποκαλύπτουν το ενδιαφέρον τους για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα. Αυτό το ράλι θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του Bitcoin βραχυπρόθεσμα στο επόμενο σημείο στήριξης, ήτοι στα 63.000 δολ., με τα ανταγωνιστικά ψηφιακά νομίσματα να υπολείπονται… Το κύριο ερώτημα που απασχολεί πλέον τους επενδυτές είναι εάν το Bitcoin μπορεί να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα, καθώς και εάν τα altcoins θα υποτιμηθούν σε σχέση με αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι πέρασε για πρώτη φορά το όριο των 60.000 δολ. στις 13 Μαρτίου, χτυπώντας ρεκόρ στις $61.781,83 στην πλατφόρμα Bitstamp, αμέσως μετά την υπογραφή του Αμερικανού Προέδρου στο νομοσχέδιο για το πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 1,9 τρισ. δολ.

Ωστόσο, έπειτα από ένα τόσο ευρύ bull run, είναι πολύ πιθανό σε ό,τι αφορά τα altcoin να υπάρξει διόρθωση. Οι traders πρέπει να γνωρίζουν αυτό το φαινόμενο της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Kαι είναι πολύ πιθανή μια μεγάλη διόρθωση – ειδικά αν η τιμή του Bitcoin φτάσει στον επόμενο στόχο στα 63.000 δολάρια.

Tην ίδια στιγμή, το μικρότερο, ανταγωνιστικό του Ethereum επίσης ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ στα 2.205 δολάρια.

Στον Nasdaq η Coinbase

Στο μεταξύ, η αυριανή εισαγωγή στον Nasdaq της μεγαλύτερης πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ, Coinbase, θεωρείται νίκη ορόσημο για τους υποστηρικτές των ψηφιακών νομισμάτων.

«Είναι ένα σημαντικό μήνυμα γιατί υποδηλώνει ότι γίνεται ολοένα και πιο απίθανο οι ρυθμιστικές αρχές να αποφασίσουν να υιοθετήσουν πιο σκληρή στάση απέναντι στον κλάδο», σχολίασε αναλυτής της Avatrade.

Goldman Sachs και Morgan Stanley προσφέρουν σε εύπορους πελάτες έκθεση σε bitcoin

Οι τράπεζες της Wall Street αλλάζουν την πολιτική τους απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Σε αυτό το πλαίσιο, έκθεση σε bitcoin αναμένεται να προσφέρει πολύ σύντομα σε πελάτες της η Goldman Sachs, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNBC. «Εργαζόμαστε και είμαστε πολύ κοντά στο να προσφέρουμε κατάλληλη και ασφαλή έκθεση στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων σε εύπορους πελάτες μας» ανέφερε η  Μέρι Ριτς, επικεφαλής ψηφιακών asset της αμερικανικής τράπεζας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Morgan Stanley είπε στους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της ότι θα μπορούσαν να τοποθετήσουν κεφάλαια σε bitcoin από τον Απρίλιο. Μέχρι τώρα, μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ έχουν αποφύγει ως επί το πλείστον το bitcoin, θεωρώντας ότι παραείναι κερδοσκοπικό και ευμετάβλητο. Αλλά μετά την πρόσφατη άνοδο της τιμής του, η ιδέα της τοποθέτησης από θεσμικούς επενδυτές, εταιρείες και παίκτες fintech ωρίμασε.

«Υπάρχει μια ομάδα πελατών που αναζητούν αυτό το περιουσιακό στοιχείο ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και το σκηνικό του προηγούμενου έτους σίγουρα έχει παίξει ρόλο σε αυτό», δήλωσε η Rich.
«Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ομάδα πελατών που αισθάνονται ότι βρίσκονται στην αρχή ενός νέου Διαδικτύου και αναζητούν τρόπους για να συμμετάσχουν σε αυτόν τον χώρο».