Έσπασε τη σιωπή του ο πρίγκιπας Χάρι: Λυπάμαι για το Megxit, δεν υπήρχε άλλη επιλογή (Βίντεο)

Έσπασε τη σιωπή του ο πρίγκιπας Χάρι: Λυπάμαι για το Megxit, δεν υπήρχε άλλη επιλογή (Βίντεο)
epa07282995 Britain's Prince Harry, Duke of Sussex greets the crowd outside the Town Hall in Birkenhead, Britain, 14 January 2019. They viewed a new sculpture marking the 100th anniversary of the death of war poet Wilfred Owen. It is their first engagement together in 2019 and the couple is expecting their first baby in spring. EPA/NIGEL RODDIS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τη λύπη του που εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα μετά την συμφωνία με την βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε ο πρίγκιπας Χάρι.

Τη λύπη του για την αποχώρησή του από τα βασιλικά του καθήκοντα εξέφρασε ο δούκας του Σάσεξ Χάρι σε ομιλία του το βράδυ της Κυριακής, λέγοντας ωστόσο ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

«Μου προξενεί μεγάλη λύπη το ότι τα πράγματα έφτασαν εδώ. Η απόφαση που πήρα για να αποσυρθούμε η γυναίκα μου κι εγώ δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Ήταν τόσοι πολλοί μήνες συζητήσεων μετά από τόσα πολλά χρόνια προκλήσεων. Και ξέρω ότι δεν έκανα πάντα το σωστό, αλλά όσον αφορά αυτό πραγματικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή», είπε ο πρίγκιπας Χάρι.

Συμπλήρωσε ότι θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν εγκαταλείπει τις υποχρεώσεις του ή τις οργανώσεις που στηρίζει. «Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τους στρατιωτικούς μου ρόλους, αλλά χωρίς δημόσια χρηματοδότηση. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν δυνατό».

Μιλούσε σε εκδήλωση της οργάνωσης αρωγής Sentebale που ίδρυσε ο ίδιος για να τιμήσει τη δουλειά της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα σε υποστήριξη φορέων του ιού HIV και του AIDS.

«Όταν έχασα τη μαμά μου πριν από 23 χρόνια, με πήρατε υπό τη σκέπη σας. Με έχετε φροντίσει για τόσο πολύ, αλλά τα ΜΜΕ είναι μια ισχυρή δύναμη και η ελπίδα μου είναι μια μέρα η συλλογική υποστήριξη του ενός για τον άλλο να μπορέσει να είναι πιο ισχυρή, διότι πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμάς μόνο. Ήταν προνόμιο να σας υπηρετώ κα θα συνεχίσουμε να διάγουμε μια ζωή υπηρεσίας», συμπλήρωσε ο δούκας του Σάσεξ.