Έσπασε το φράγμα του 1 τρισ. δολ. η αξία του Bitcoin- «Δύσκολα μπορεί κανείς να το αγνοήσει»

Έσπασε το φράγμα του 1 τρισ. δολ. η αξία του Bitcoin- «Δύσκολα μπορεί κανείς να το αγνοήσει»
pexels
«Ειλικρινά, νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε δύναμη στο Bitcoin», δήλωσε ο Michaël van de Poppe, συνεργάτης της Cointelegraph.

Ξεπέρασε το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin, με την ισοτιμία του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να ανέρχεται στα 54.700 δολ. 

Αυτό είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Μαΐου, την ημέρα που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα σταματήσει να δέχεται πληρωμές μέσω Bitcoin λόγω περιβαλλοντολογικών ανησυχιών. Σημειώνεται πως το Bitcoin έχει αυξηθεί περίπου 30% μέσα σε μια εβδομάδα.

«Ειλικρινά, νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε δύναμη στο Bitcoin», δήλωσε ο Michaël van de Poppe, συνεργάτης της Cointelegraph. «Φυσικά, μπορεί να υπάρξει κάποια διόρθωση, ωστόσο κατόπιν το πάρτι θα ξαναρχίσει. Ο Δεκέμβριος/Ιανουάριος είναι συχνά η καλύτερη περίοδος για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα» συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, η Bank of America σε πρόσφατο report της αναφέρει πως τα ψηφιακά assets είναι πολύ «μεγάλα» και σημαντικά για να τα αγνοήσει κανείς –και όχι μόνο το Bitcoin–, που εκτιμά ότι η κανονιστική ρύθμισή τους θα αυξήσει τις εισροές των θεσμικών και των venture capitals, που ήδη σημειώνουν +210% αύξηση σε σχέση με το 2020. 

Ειδικότερα το Bitcoin, με κεφαλαιοποίηση περί τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεχωρίζει…

Ωστόσο, γενικότερα, το οικοσύστημα είναι αξιομνημόνευτο:

Tokens που λειτουργούν σαν λειτουργικά υπολογιστικά συστήματα, αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps) άνευ μεσαζόντων, stablecoin που συνδέονται με νομίσματα fiat, ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs) που προορίζονται να αντικαταστήσουν τα εθνικά νομίσματα, αλλά και τα γνωστά σε όλους πλέον NFTs, τα οποία ενεργοποιούν τη σχέση των δημιουργών τους με τους fans τους.

Σε αυτό το τεχνολογικά «οικοδόμημα», οι επενδύσεις των venture capital σε ψηφιακά assets/blockchain έφτασαν τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια το α’ εξάμηνο του 2021, έναντι 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 (+210%).