Έσπασε το φράγμα του 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση του Facebook

Έσπασε το φράγμα του 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση του Facebook
epa07524768 (FILE) - A file picture dated 28 November 2013 shows a person using Facebook on his phone at a cafe in Hanoi, Vietnam (reissued 24 April 2019). Facebook is to release their 1st quarter 2019 results on 24 April 2019. EPA/LUONG THAI LINH *** Local Caption *** 53101411 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάριο η κεφαλαιοποίηση του Facebook

Με τη βοήθεια του ομοσπονδιακού δικαστήριου των ΗΠΑ, που απέρριψε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου καταγγελία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου εναντίον του για αθέμιτο ανταγωνισμό -κάτι που θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα την εκποίηση του Instagram από το Facebook και του WhatsApp- η κεφαλαιοποίηση του Facebook έσπασε το φράγμα του 1 τρισ. δολ.
Ως αποτέλεσμα, η μετοχή του Facebook αυξήθηκε περισσότερο από 3%, στέλνοντας για πρώτη φορά την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το 1 τρισ. δολ. «Παρόλο που το Δικαστήριο δεν συμφωνεί με όλους τους ισχυρισμούς του Facebook εδώ, συμφωνεί τελικά ότι η καταγγελία της Επιτροπής είναι νομικά ανεπαρκής και επομένως πρέπει να απορριφθεί», αναφέρει το Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Περιφέρεια της Columbia.

«Η FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) δεν κατάφερε να επικαλεστεί αρκετά δεδομένα και γεγονότα για να αποδείξει εύλογα ένα απαραίτητο στοιχείο όλων των αξιώσεων της Ενότητας 2 – δηλαδή, ότι το Facebook έχει μονοπωλιακή δύναμη στην αγορά των Υπηρεσιών Προσωπικής Κοινωνικής Δικτύωσης (PSN)». Στην κατάθεση, το δικαστήριο δηλώνει ότι η FTC δεν απέδειξε ότι το Facebook ακολουθεί μονοπωλιακές πρακτικές.