Έσβησε η φωτιά στο Λαγονήσι αφού εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια

Έσβησε η φωτιά στο Λαγονήσι αφού εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια
epa07412695 Flames rage through forest land near Aes village in Cantabria, Spain, 04 March 2019. A total of 50 forest fires remain active in the region. EPA/PEDRO PUENTE HOYOS
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την φωτιά να προκλήθηκε κατά λάθος από ηλικιωμένο άνδρα που εκτελούσε εργασίες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε ξερά χόρτα και δέντρα στο Λαγονήσι, μεταξύ Καλυβίων και Αναβύσσου. Οι φλόγες αρχικά πλησίασαν διάσπαρτες κατοικίες όμως ο κίνδυνος αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση υδροφόρων του Δήμου και της Πυροσβεστικής.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης διέταξε την εκκένωση 10 σπιτιών για προληπτικούς λόγους. Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν δύο αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Εξαιτίας της πυρκαγιάς η Τροχαία έκανε εκτροπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την φωτιά να προκλήθηκε κατά λάθος από ηλικιωμένο άνδρα που εκτελούσε εργασίες. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε με εγκαύματα στα χέρια και είπε στους αστυνομικούς: «Από εμένα ξεκίνησε». Προσήχθη για περαιτέρω εξέταση.

Βλάβη, η οποία ευτυχώς επιδιορθώθηκε άμεσα, έπαθε το ελικόπτερο που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στο Λαγονήσι.

Νωρίτερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα σε χορτολιβαδική έκταση στον Μαραθώνα. Στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Για την ώρα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα για την σοβαρότητα του περιστατικού όμως η πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.