Η εταιρεία που αξίζει περισσότερο από την Alibaba

Η εταιρεία που αξίζει περισσότερο από την Alibaba
Photo: AFP

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Millward Brown, η Alibaba έκανε «πάταγο» στη Wall Street, αλλά δεν αξίζει και τόσα πολλά.

Η εταιρεία Tencent ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1998 με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων μέσα από τις υπηρεσίες του ίντερνετ. Έτσι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει η πιο δημοφιλής διαδικτυακή πύλη της Κίνας, απειλώντας σήμερα την εταιρεία κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου – Alibaba.

Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες ίντερνετ και mobile, καθώς και online διαφήμιση. Πιο αναλυτικά οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν με υπηρεσίες: IM (Instant Messaging) Service, Online Media, Wireless Internet Value-Added Services, Interactive Entertainment Service ,Internet Value-added Service, E-commerce και Online Advertising Service

Οι πλατφόρμες του Tencent, QQ (QQ Instant Messenger), WeChat, QQ.com, QQ Games, Qzone, 3g.QQ.com, SoSo, PaiPai και Tenpay «ένωσαν» τον τεχνολογικό κόσμο της Κίνας.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα κεφάλαια 160 δισ. δολαρίων – περισσότερα απ’ όσα διαθέτουν McDonalds, η Boeing και η American Express.

Η αξία της Tencent εκτιμάται στα 66 δισεκατομμύρια, έχοντας σχεδόν διπλασιάσει την αξία της μέσα σε ένα χρόνο. Από την άλλη, η Alibaba, σπάζοντας κάθε ρεκόρ στην τιμή IPO, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με αξία εμπορικού σήματος 59.7 δισ. δολάρια.

«Η Alibaba τράβηξε την προσοχή του κόσμου όταν έσπασε τα ρεκόρ της Wall Street, αλλά και πολλές άλλες κινεζικές εταιρείες έχουν φιλοδοξίες και ικανότητες», αναφέρει η έκθεση της Millward Brown.

Ας δούμε τις 10 εταιρείες με την μεγαλύτερη αξία την Κίνα:

1) Tencent
2) Alibaba
3) China Mobile
4) Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)
5) Baidu
6) China Construction Bank
7) Sinopec
8) Agricultural Bank of China
9) PetroChina
10) Bank of China