Η εταιρεία που «σήκωσε» 120 εκατ. δολάρια για να σας φέρει τον πιο φρέσκο χυμό

Η εταιρεία που «σήκωσε» 120 εκατ. δολάρια για να σας φέρει τον πιο φρέσκο χυμό

Η «Juicero» σας στέλνει στην πόρτα σας τα πιο φρέσκα φρούτα και μια ιδιαίτερη μηχανή.

Η στροφή που έχει γίνει στην υγιεινή ζωή είναι εμφανής σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τους καταναλωτές και τους παραγωγούς να ψάχνουν τις πιο υγιεινές και οικολογικές πηγές διατροφής.

Απ’ ότι φαίνεται. Όμως, μια είναι η εταιρεία που θα ξεχωρίσει στον χώρο της υγιεινής διατροφής.

Ο λόγος για την startup «Juicero» που εδώ και 1.5 χρόνο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 20 εκατ. δολάρια ώστε να φέρει στην πόρτα σας τον πιο φρέσκο χυμό.

Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο του 2013 συγκέντρωσαν 4 εκατομμύρια τα οποία αυξήθηκαν κατά 15,8 τον επόμενο Απρίλη, σύμφωνα με το ΒΙ.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία ετοιμάζεται να «σηκώσει» 100 εκατ. δολάρια από επενδυτές. Το μεγαλύτερο κομμάτι των επενδύσεων θα προέρχεται από γνωστά venture capitals, όπως η Kleiner Perkins Caufield & Byers και η Campbell’s Soup, ενώ στη λίστα συναντά ακόμα κανείς τις Google Ventures, Thrive Capital και Vast Ventures.

Ανάμεσα στους «υποστηρικτές» και όχι στους επενδυτές βρίσκονται τα «δυνατά» χαρτιά της τεχνολογίας, όπως ο Bill Gates.

Τι το ιδιαίτερο έχει όμως η «Juicero»; Η «μυστική» συνταγή του χυμού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή στο κοινό, αλλά φήμες θέλουν να παρασκευάζεται σε μια μηχανήματα παρόμοια με τις μηχανές του καφέ Keurig και πρόκειται για έναν πραγματικά φρέσκο χυμό που θα συναγωνιστεί τις μηχανές παραγωγής χυμών, LivBlends.

Μάλιστα, λέγεται πως όταν ο CEO της Campbell δοκίμασε τον χυμό ενθουσιάστηκε τόσο που δε δίστασε να κόψει μια επιταγή των 10 εκατ. δολαρίων, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο παραπάνω σχόλιο.

Η ιδέα που έχει κάνει την εταιρεία να ξεχωρίσει είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μεταφέρονται τα φρούτα και τα λαχανικά. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, τα «βιολογικά» φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουν οι καταναλωτές από τα σούπερ μάρκετ δεν είναι όσο φρέσκα θέλουν να υποστηρίζουν, αφού έχουν επιλεχθεί μια δυο βδομάδες πριν, εν αντιθέσει με τα φρούτα της «Juicero» που κόβονται το πρωί και στέλνονται αμέσως.

Η εταιρεία φαίνεται πως έχει κερδίσει το στοίχημα, όχι μόνο γιατί παρουσιάζει μια μηχανή παραγωγής φρέσκων χυμών στο σπίτι αλλά μια ολόκληρη «αγροτική διαδικασία», γι αυτό και σκοπεύουν να ξεκινήσουν την παραγωγή προϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πίσω από την εταιρεία, συναντάμε τον Doug Evans, χορτοφάγο και πρώην πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της αλυσίδας καταστημάτων με οργανικά προϊόντα Organic Avenue, ενώ στη θέση του συμβούλου βρίσκεται η Denise Mari.