Εθνική Τράπεζα: Απαντάει στο παρόν με λύσεις από το μέλλον

Εθνική Τράπεζα: Απαντάει στο παρόν με λύσεις από το μέλλον
Το ψηφιακό ταξίδι για τις επιχειρήσεις πελάτες της τράπεζας συνεχίζεται.

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη online προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών μέσα από ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν μονόδρομο, η Εθνική Τράπεζα πρωτοπορεί, επενδύοντας και προσφέροντας καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις-πελάτες της. Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει στο εταιρικό κοινό της πρωτοποριακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Όπως αναφέρθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής, κ. Παύλο Μυλωνά, αλλά και από τα στελέχη της Διοίκησης που συμμετείχαν στην παρουσίαση των νέων λειτουργικοτήτων για επιχειρήσεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τράπεζας, ο οποίος επιταχύνθηκε σημαντικά και λόγω της πανδημίας Covid-19, στοχεύει στο να καταστήσει την Εθνική, την ψηφιακή τράπεζα πρώτης επιλογής για τον πελάτη.

Ενδεικτικά, σε ό,τι αφορά τη χρήση του digital banking κατά την περίοδο του lockdown, τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας τόνισαν ότι σημειώθηκε «εκρηκτική αύξηση». Μόνο τον Απρίλιο υπήρξαν 100.000 νέες εγγραφές στο Internet & Mobile Banking της Τράπεζας. «H ανάπτυξη online προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών μέσα από ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν μονόδρομο αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, άμεσοι και να απαντάμε με σύγχρονο τρόπο στις ανάγκες των πελατών μας», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

Πριν από έξι μήνες, η Εθνική Τράπεζα ήταν η πρώτη τράπεζα στην ελληνική αγορά που ανακοίνωσε τη δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού για νέους πελάτες μέσω κινητού τηλεφώνου. Σήμερα, παρουσιάζει και άλλες πρωτοποριακές online υπηρεσίες, αυτή τη φορά για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, που ενδυναμώνουν την αποτελεσματικότερη και πιο ουσιαστική σχέση της με την επιχειρηματική πελατεία, επιταχύνοντας ταυτόχρονα την ψηφιακή εταιρική τραπεζική στην Ελλάδα.

Μέσα από τη νέα πλατφόρμα Internet Banking , οι επιχειρήσεις που είναι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να καλύπτουν με ευκολία, ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια πολλές τραπεζικές τους ανάγκες, όπως:

– Online αποπληρωμή επιχειρηματικών δανείων με μία μόνο συναλλαγή και συγκεντρωτική παρακολούθηση των οφειλών.

– Online υποβολή αιτήματος εκταμίευσης δανείου εντός των εγκεκριμένων ορίων της ίδιας ημέρας ή στο χρόνο που ορίζει η επιχείρηση.

– Online αίτημα ανανέωσης ή τροποποίησης νομιμοποιητικών εγγράφων με ηλεκτρονική επισύναψη των δικαιολογητικών.

– Online διαχείριση εταιρικών χρηστών οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα καθορισμού τόσο των νέων χρηστών της εταιρίας, όσο και των ορίων συναλλαγών, εγκρίσεων καθώς και προσβάσεών τους σε προϊόντα και υπηρεσίες.

– Online αιτήσεις με την αποστολή υπογεγραμμένων συμβατικών εγγράφων και ενημέρωση του εταιρικού τους προφίλ.

– Σύνδεση και εναλλαγή μεταξύ χρηστών των επιχειρήσεων του ίδιου ομίλου χωρίς να απαιτείται κάθε φορά η εισαγωγή ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης.

– Mobile Customer Onboarding για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι κάτοχοι χρεωστικής κάρτας της τράπεζας (Debit Business card) και επιθυμούν να αποκτήσουν από το κινητό τους κωδικούς πρόσβασης για το digital banking της Εθνικής Τράπεζας.

Το έργο που έχει παραχθεί σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας αποτυπώνεται σε διεθνείς αξιολογήσεις για τις επιδόσεις των τραπεζών όσον αφορά στη μετάβασή τους στην digital εποχή. Η Εθνική Τράπεζα ξεχωρίζει διεθνώς σε επίπεδο ψηφιακής τραπεζικής, καθώς σύμφωνα με σχετικό report του Μαΐου 2020 που παρουσιάστηκε και αφορά στη θέση επιδόσεων των τραπεζών στο Open Banking (πληρότητα υπηρεσιών APIs, πληρότητα πλατφορμών και δυνατοτήτων στους χρήστες για χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών), η Εθνική Τράπεζα είναι μία από τις 4 σημαντικότερες τράπεζες διεθνώς, ενώ είναι πρώτη με κριτήριο την παροχή τεχνολογικών εργαλείων και πρόσβασης των πελατών.

Νέες λύσεις για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων

Παράλληλα με τις νέες δυνατότητες του Internet Banking, η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να σχεδιάζει νέες, χρήσιμες υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων.

Μεταξύ αυτών, η online ενεργοποίηση λύσεων e-commerce, οι ψηφιακές υπογραφές, η παρακολούθηση εμβασμάτων εξωτερικού σε πραγματικό χρόνο, η παροχή αναβαθμισμένου συστήματος ειδοποίησης συναλλαγών, η δυνατότητα digital onboarding για επιχειρήσεις και η διαμόρφωση ενός πλήρως λειτουργικού Mobile Banking App για επιχειρήσεις.

Ήδη, η Εθνική Τράπεζα έχει πετύχει:

  • Το 28% των ενεργών χρηστών Internet και Mobile banking στην Ελλάδα να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές της.
  • Το NBG Mobile Banking app να έχει ήδη ξεπεράσει το όριο του 1 εκατ. downloads στο GOOGLE Play Store.
  • Κάθε μήνα, 1,5 εκατ. πελάτες να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές εφαρμογές της και να πραγματοποιούν περισσότερες από 4,5 εκατ. συναλλαγές.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες Internet & Mobile Banking διατίθεται δωρεάν στις επιχειρήσεις και επαγγελματίες που είναι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας. H υπηρεσία Internet Banking είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.nbg.gr και η εφαρμογή NBG Mobile Banking είναι διαθέσιμη στα ηλεκτρονικά καταστήματα google Play Store και App Store.