Εθνική Τράπεζα: Πουλά το σύνολο της συμμετοχής στην Finasbank

Εθνική Τράπεζα: Πουλά το σύνολο της συμμετοχής στην Finasbank
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H τράπεζα αποχωρεί από την Τουρκία.

Η Εθνική τράπεζα ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank .

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι: «Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει τους επενδυτές για την πρόθεσή της να προχωρήσει, υπό την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank».

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, σχετικά με τις συνεχιζόμενες επαφές της Τράπεζας με τις εποπτικές αρχές και προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της μία παρουσίαση στην οποία συνοψίζονται οι υποβαλλόμενες δράσεις του σχεδίου άντλησης

Σημειώνεται ότι οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής διαμορφώνονται σε 4,6 δισ. εκ των οποίων 1,575 δισ. στο βασικό σενάριο και 3 δισ. στο δυσμενές.

Η ΕΤΕ θα προχωρήσει κανονικά σε ΑΜΚ για αύξηση τουλάχιστον των αναγκών που προκύπτουν από βασικό σενάριο, η οποία εκτιμάται ότι θα καλυφθεί συνυπολογισμένης της βοήθειας από το αποτέλεσμα της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς στους κατόχους junior και senior bonds. Η πώληση της Finansbank θα ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και το ποσό που θα αντληθεί θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας που ενδεχομένως θα λάβει η τράπεζα με προτεραιότητα την πρόωρη εξόφληση των Cocos.

Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει προχωρήσει σε αναστολή διαπραγμάτευσης για το ADR της Εθνικής Τράπεζας.