Ετοιμαστείτε να βάλετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη εάν θέλετε να πιείτε Jack Daniels

Ετοιμαστείτε να βάλετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη εάν θέλετε να πιείτε Jack Daniels
Photo:

Η μάχη των δασμών μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής χτυπά και το διάσημο μπέρμπον.

 

Οι νέοι δασμοί που επιβάλει η ΕΕ στις ΗΠΑ ως αντίποινα για τα αμερικανικά οικονομικά μέτρα, γυρίζουν μπούμερανγκ για τους καταναλωτές.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Brown-Foreman, Phil Lynch, δήλωσε ότι η τιμή του μπέρμπον Jack Daniels στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί κατά 10% μέσα στους επόμενους μήνες, εξαιτίας των δασμών.

Εν αναμονή της επιβολής των μέτρων, η εταιρεία έχει ήδη προμηθεύσει μεγάλες ποσότητες Jack Daniels στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να γλιτώσει έτσι προσωρινά την αύξηση της τιμής του. Όσο όμως λιγοστεύουν τα αποθέματα, τόσο γρηγορότερα θα έρθει η ανατίμηση.

Ο Lynch είπε ότι το τελικό κόστος διαμορφώνεται από τους τοπικούς διανομείς και πωλητές, οπότε η τιμή του μπέρμπον θα αλλάζει από μέρος σε μέρος.

Πάντως, εάν οι ευρωπαϊκοί δασμοί παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αμερικανική βιομηχανία μπέρμπον και ουίσκι. Οι συνολικές πωλήσεις μπέρμπον στην ΕΕ το περασμένο έτος έφτασαν τα 154 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 26 εκατ. δολαρίων σε σύγκριση με το 2016. Γι’ αυτό και οι ελπίδες για μια ακόμη καλύτερη χρονιά, ίσως ανατραπούν βίαια μετά την κρίση στις σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Η Harley – Davidson «μετακομίζει» για να γλιτώσει τους δασμούς της Ευρώπης