Έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ. για τα εντάλματα συλλήψης των χρυσαυγιτών – Η περίπτωση Λαγού

Έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ. για τα εντάλματα συλλήψης των χρυσαυγιτών – Η περίπτωση Λαγού

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. και βεβαίως η Αντιτρομοκρατική για την παραλαβή των ενταλμάτων σύλληψης από την Δικαιοσύνη, για εκείνα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, που οι δικαστικές αποφάσεις θα τους δείξουν τον δρόμο των Φυλακών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχει γίνει μία προεργασία όπως γίνεται σχεδόν σε κάθε περίπτωση που οι διωκτικές Αρχές αναμένουν ένταλμα, ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων που βρίσκεται ο καθένας και να μην χαθεί χρόνος για περιττές έρευνες και αναζητήσεις. Βεβαίως και σε αυτή την περίπτωση αυτό έχει συμβεί και όλοι είναι γνωστό που βρίσκονται ώστε τα εντάλματα όταν εκδοθούν να εκτελεστούν άμεσα και στο βαθμό του δυνατού, ταυτόχρονα.

Η δικαστική διαδικασία ολοκληρώνεται καθώς σήμερα αναμένεται ο καθορισμός των ποινών και ο καταμερισμός των περιπτώσεων, για τις οποίες η ποινή θα είναι φυλάκιση και ενδεχομένως έως την Παρασκευή να έχουν εκδοθεί και τα εντάλματα.

Η μόνη περίπτωση που είναι πιο σύνθετη είναι αυτή του Γιάννη Λαγού που είναι ευρωβουλευτής και βρίσκεται στις Βρυξέλλες αυτές τις ώρες, όπου στην δική του περίπτωση θα πρέπει να ακολουθηθεί μία διαφορετική διαδικασία.

Θα πρέπει να γίνει σχετικό αίτημα από τις ελληνικές Αρχές στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του, μία σχετικά εύκολη διαδικασία για το Ευρωκοινοβούλιο εν αντιθέσει με όσα ισχύουν για το ελληνικό κοινοβούλιο, οπού γίνεται η εισήγηση από το προεδρείο στην ευρωβουλή και διά ανατάσεως χεριού και πλειοψηφίας, των ευρωβουλευτών αίρεται άμεσα η ασυλία.

Σε αυτή την περίπτωση το ένταλμα θα πρέπει να έχει διεθνή χαρακτήρα, ώστε, εφόσον δεν έχει επιστρέψει το συγκεκριμένο άτομο στην Ελλάδα, να εκτελεστεί αυτό από τους Βέλγους αστυνομικούς και ο συλληφθείς να εκδοθεί στη χώρα μας για τα περαιτέρω, κάτι που φαίνεται αρκετά πιθανό να συμβεί με αυτόν τον τρόπο και αυτή την διαδικασία.

Για τους υπόλοιπους, είναι «κλειδωμένοι» στόχοι, σε έναν ικανό βαθμό οπότε εκτός απροόπτου (γιατί στο παρελθόν στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν ταλαιπωρήσει την ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψή τους και κανείς δεν μπορεί να εξαιρέσει πιθανότητες), η διαδικασία αναμένεται να έχει τυπικό χαρακτήρα.

Πηγή: news247.gr