Έτοιμος και αποφασισμένος να αγοράσει την Άρσεναλ, ο ιδρυτής του Spotify

Έτοιμος και αποφασισμένος να αγοράσει την Άρσεναλ, ο ιδρυτής του Spotify
epa08276603 Arsenal's Mesut Ozil in action during the English Premier League soccer match between Arsenal and West Ham United at the Emirates Stadium in London, Britain, 07 March 2020. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Θέλω να δημιουργήσω εμπιστοσύνη με τους φιλάθλους και θέλω να τους προσελκύσω ξανά» δήλωσε ο Ντάνιελ Εκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Spotify, Ντάνιελ Εκ, δήλωσε σήμερα ότι έχει εξασφαλίσει χρήματα για να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα του ιδιοκτήτη της Αρσεναλ, Σταν Κρένκε, σε μια προσπάθεια να αγοράσει τον σύλλογο του Λονδίνου από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο.

Ο Κρένκε και ο γιος του, διευθυντής της ομάδας, Τζος, έκαναν χθες κοινή δήλωση, λέγοντας ότι παραμένουν «100% αφοσιωμένοι στην Άρσεναλ» και πως δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν τις μετοχές τους, παρά τις αντιδράσεις των οπαδών.

Χιλιάδες οπαδοί διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Emirates την περασμένη εβδομάδα, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του συλλόγου μαζί με άλλες 11 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες να δημιουργήσουν την ευρωπαϊκή Super League, οδηγώντας τον Εκ, έναν 30χρονο φίλαθλο της Άρσεναλ, να αποφασίσει να αγοράσει τον σύλλογο.

«Θέλω να δημιουργήσω εμπιστοσύνη με τους φιλάθλους και θέλω να τους προσελκύσω ξανά» δήλωσε ο Εκ στο επιχειρηματικό κανάλι CNBC. «Μιλάω πολύ σοβαρά σχετικά με την προσφορά μου να αγοράσω την Αρσεναλ. Έχω εξασφαλίσει τα χρήματα γι’ αυτό και θέλω να προσφέρω αυτό που πιστεύω στους ιδιοκτήτες και ελπίζω να με ακούσουν. Σίγουρα δεν περίμενα ότι αυτό θα συμβεί μέσα σε μία νύχτα και είμαι προετοιμασμένος ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μακρύ ταξίδι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προετοιμάσω αυτό που νομίζω ότι είναι μια πολύ προσεκτική προσφορά και να την κάνω σε αυτούς, ελπίζοντας να με ακούσουν».

Η Άρσεναλ, αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Forbes, είναι 10η στην βαθμολογία της Premier League, ενώ βρίσκεται και στους ημιτελικούς του Europa League, όπου αντιμετωπίζει τη Βιγιαρεάλ.