Ετήσια Έκθεση 2021 Huawei: Σταθερή απόδοση και ανάπτυξη με ταχείς ρυθμούς για την επιχειρηματική δραστηριότητα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 99,7 δισ. δολ. (ΗΠΑ) το 2021 και καθαρά κέρδη 17,7 δισ. δολ. ΗΠΑ, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 75.9%.

Έμφαση στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων και στην οικοδόμηση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της δίνει η Huawei, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της με αφορμή την ετήσια έκθεσή της για το 2021, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Huawei ανακοίνωσε έσοδα 99,7 δισ. δολ. (ΗΠΑ) το 2021 και καθαρά κέρδη 17,7 δισ. δολ. ΗΠΑ, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 75.9%.

Οι δαπάνες για Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) της εταιρείας ανήλθαν στα 22.2 δισ. δολ. το 2021, αντιπροσωπεύοντας το 22,4% των συνολικών εσόδων της, με τις συνολικές δαπάνες της για R&D τα τελευταία 10 χρόνια να ανέρχονται σε περισσότερα από 132,5 δισ. δολ.. σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο Guo Ping, ο Rotating Chairman της Huawei, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση της ετήσιας έκθεσης επισήμανε ότι συνολικά η απόδοσή της εταιρίας ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις. Η δραστηριότητα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων παρέμεινε σταθερή, η δραστηριότητα των εταιρικών / επιχειρηματικών πελατών σημείωσε σταθερή ανάπτυξη και η δραστηριότητα καταναλωτικών προϊόντων επεκτάθηκε ραγδαία σε νέους τομείς, ενώ υιοθετήθηκε πρωτοβουλία ταχείας ανάπτυξης (fast track) του οικοσυστήματος, πρόσθεσε.

Η Meng Wanzhou, CFO της Huawei, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε ότι «παρά τη μείωση των εσόδων το 2021, η ικανότητά της εταιρίας για κερδοφορία και παραγωγή ταμειακών ροών αυξάνεται και είμαστε πιο ικανοί να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα». Χάρη στην ενισχυμένη κερδοφορία των κύριων δραστηριοτήτων της, οι ταμειακές ροές της εταιρείας από λειτουργικές δραστηριότητες αυξήθηκαν δραματικά το 2021, φτάνοντας τα 9.2 δισ. δολ. Ο δείκτης uποχρεώσεων μειώθηκε επίσης στο 57,8%, και η συνολική χρηματοοικονομική δομή έχει γίνει πιο ανθεκτική και ευέλικτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το 2021, η δραστηριότητα τηλεπικοινωνιακών παρόχων της Huawei απέφερε έσοδα 44 δισ. δολ. και βοήθησε τους παρόχους σε όλο τον κόσμο να αναπτύξουν κορυφαία δίκτυα 5G. Τα αποτελέσματα δοκιμών τρίτων ανεξάρτητων μερών επιβεβαίωσαν ότι τα δίκτυα 5G που έχουν δημιουργηθεί από την Huawei για πελάτες σε 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Νότιας Κορέας και της Σαουδικής Αραβίας, παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Σε συνεργασία με παρόχους και συνεργάτες, η Huawei έχει υπογράψει περισσότερες από 3000 εμπορικές συμβάσεις για βιομηχανικές εφαρμογές 5G. Αυτά τα είδη εφαρμογών 5G έχουν επί του παρόντος μεγάλης κλίμακας εμπορική χρήση σε τομείς όπως η μεταποίηση, οι εξορυκτικές επιχειρήσεις, οι μονάδες σιδήρου και χάλυβα, τα λιμάνια και τα νοσοκομεία.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Huawei αναπτύχθηκε επίσης με ταχείς ρυθμούς, δημιουργώντας έσοδα 15,9 δισ. δολ. το 2021. Το περασμένο έτος, η Huawei παρουσίασε 11 λύσεις βασισμένες σε σενάρια για βασικούς τομείς όπως ο δημόσιος τομέας, οι μεταφορές, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η ενέργεια και ο κλάδος των κατασκευών. Η εταιρεία δημιούργησε επίσης πολλαπλές εξειδικευμένες ομάδες συμπεριλαμβανομένης μιας Ομάδας Ανθρακωρυχείων, μιας Ομάδας Smart Road και μιας Ομάδας Τελωνείων & Λιμένων, για να συνδυάσει τους πόρους με τρόπο που να εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών της. Πάνω από 700 πόλεις και 267 εταιρείες του Fortune Global 500 έχουν επιλέξει τη Huawei ως συνεργάτη ψηφιακού μετασχηματισμού τους και η Huawei συνεργάζεται πλέον με περισσότερους από 6.000 συνεργάτες υπηρεσιών και λειτουργίας σε όλο τον κόσμο.

Η δραστηριότητα καταναλωτικών προϊόντων της Huawei ανταποκρίθηκε στις επιθυμίες και στις ανάγκες των καταναλωτών, διευρύνοντας περαιτέρω το διεθνές οικοσύστημα για μια έξυπνη, πλήρως συνδεδεμένη εποχή, ως μέρος της στρατηγικής Seamless AI Life της εταιρείας για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αυτή η δραστηριότητα απέφερε έσοδα 38,1 δις δολ το 2021 και συνέχισε να βλέπει σταθερή αύξηση πωλήσεων σε έξυπνα wearables, έξυπνες οθόνες, true wireless stereo ακουστικά (TWS) και Huawei Mobile Services (HMS). Συγκεκριμένα, τα τμήματα έξυπνων φορητών συσκευών και έξυπνων οθονών σημείωσαν ετήσια αύξηση 30%+. Συνολικά, το HarmonyOS χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερες από 220 εκατ. συσκευές Huawei από το 2021, καθιστώντας το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό σύστημα κινητών συσκευών στον κόσμο.

Ο κ. Guo τόνισε επίσης: «Με το βλέμμα στο μέλλον, η Huawei θα προχωρήσει το ταξίδι της στην ψηφιοποίηση, τον έξυπνο μετασχηματισμό και τις χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Βασιζόμενοι στο ταλέντο, την επιστημονική έρευνα και το καινοτόμο πνεύμα, θα αυξάνουμε συνεχώς τις επενδύσεις για να αναδιαμορφώνουμε τα πρότυπά μας για θεμελιώδεις θεωρίες, αρχιτεκτονική και λογισμικό και θα οικοδομήσουμε τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά μας».