Έτος-ορόσημο το 2014 κατά τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ

Έτος-ορόσημο το 2014 κατά τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προβλέπει ο Κ. Μίχαλος για την επόμενη χρονιά, εφόσον μπει «φρένο» στις πολιτικές λιτότητας.

«Το 2014 θα είναι μια χρονιά – ορόσημο για την Ελλάδα. H χώρα μας έχει πετύχει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, σχεδόν στο σύνολο τους και τώρα, απομένει και οι εταίροι μας να αποδείξουν τη φερεγγυότητά τους και να προωθήσουν θετικές αποφάσεις στο μέτωπο του ελληνικού χρέους», αναφέρει στο μήνυμά για την Πρωτοχρονιά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ στο μήνυμά του θέτει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη στη χώρα και ζητά από την κυβέρνηση, στα πλαίσια της προεδρίας της Ε.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει.

Διαβάστε ακόμη: EBEA: 21 προτάσεις για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Στη δήλωσή του, ο κ. Μίχαλος αναφέρει ακόμη: «Η χώρα και οι πολίτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τις επιτυχίες στο δημοσιονομικό μέτωπο και δεν μπορούν να κάνουν πλέον άλλες θυσίες. Η πολυπόθητη επιστροφή στην ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει όσο συνεχίζεται το στύψιμο της αγοράς και των νοικοκυριών. Λιγότεροι φόροι, αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενίσχυση της ρευστότητας και στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να αρχίσει η οικονομία να δημιουργεί ξανά θέσεις εργασίας και εισοδήματα.

Η ελληνική κυβέρνηση, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλείται να δώσει τώρα μια νέα κρίσιμη μάχη. Αυτή τη φορά με τους εταίρους της, τους οποίους πρέπει να πείσει να αναγνωρίσουν και εμπράκτως τα λάθη πολιτικής που έχουν διαπράξει. Πρέπει επιτέλους να μπει μια τελεία στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Το 2014 μπορεί να γίνει η χρονιά που θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης και την έναρξη μιας σταδιακής, αλλά σταθερής ανάκαμψης, εφόσον διασφαλιστούν οι συνθήκες για ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον ανάπτυξης και σταματήσουν οι πολιτικές εξάντλησης των αντοχών της κοινωνίας.

Οι καιροί απαιτούν υπευθυνότητα και ισότιμο διάλογο για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης».

Διαβάστε ακόμη: Επτά χρόνια πίσω οι μισθοί των Ελλήνων