Έτσι ένα Macbook Air κατάφερε να κρατήσει μυστικό το σενάριο της τελευταίας ταινίας «Star Wars»

Έτσι ένα Macbook Air κατάφερε να κρατήσει μυστικό το σενάριο της τελευταίας ταινίας «Star Wars»

O σκηνοθέτης και σεναριογράφος του «Star Wars: The Last Jedi» εξηγεί τί έκανε για να αποτρέψει οποιαδήποτε διαρροή του σεναρίου.

Την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε σε ένα καφέ και κάποιος δίπλα σας θα γράφει με μανία στο laptop του, αναρωτηθείτε εάν πρόκειται για κάποιον που γράφει το επόμενο σενάριο κάποιας κινηματογραφικής ταινίας. Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, οι πιθανότητες θα είναι με το μέρος σας, αφού αυτό έπραξε και ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του τελευταίου blockbuster «Star Wars: The Last Jedi», Rian Johnson, χρησιμοποιώντας το λεπτό notebook MacBook Air της Apple.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας που έχει «σπάσει» τα ταμεία σε όλο τον κόσμο -με τα κέρδη να ξεπερνούν ήδη το 1 δισ. δολάρια– αποκάλυψε πως έλαβε αυστηρά μέτρα προστασίας του υπολογιστή του κατά τη διάρκεια συγγραφής του σεναρίου, προκειμένου να αποφευχθεί το χακάρισμα και η διαρροή του σκριπτ.

Ο Johnson εξήγησε πως για όσο καιρό έγραφε το σενάριο διατήρησε το notebook «air-gapped», δηλαδή εκτός διαδικτύου. Είπε ακόμη πως χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο Macbook Air μόνο για να γράφει το σενάριο, ενώ μόλις ολοκλήρωνε την καθημερινή του εργασία, το έκλεινε και το αποθήκευε σε χρηματοκιβώτιο στο στούντιό του.

«Νομίζω πως ο παραγωγός της ταινίας έτρεμε διαρκώς για το ενδεχόμενο να ξεχάσω τον υπολογιστή σε κάποια καφετέρια», εξομολογήθηκε ο Johnson.