Έτσι θα γραφτεί το νέο σενάριο της σειράς «Φιλαράκια»

Έτσι θα γραφτεί το νέο σενάριο της σειράς «Φιλαράκια»
FRIENDS (NBC) season 6 1999-2000 Shown: David Schwimmer (as Ross Geller,) Jennifer Aniston (as Rachel Green), Courteney Cox (as Monica Geller), Matthew Perry (as Chandler Bing), Lisa Kudrow (as Phoebe Buffay), Matt LeBlanc (Joey Tribbiani)

To TensorFlow εργάζεται προκειμένου να προβλέψει το μέλλον των έξι χαρακτήρων.

Ένας προγραμματιστής λογισμικού έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα υπολογιστή το οποίο γράφει τα δικά του σενάρια για την αμερικανική σειρά Φιλαράκια (Friends).

Ειδικότερα, ο Andy Herd ένας σκιτσογράφος και προγραμματιστής λογισμικού συγκέντρωσε όλα τα σενάρια της δημοφιλούς σειράς της δεκαετίας του ’90 σε μια βάση δεδομένων στη συνέχεια χρησιμοποίησε το λεγόμενο «recurrent neural i.e.», δηλαδή μια μορφή μηχανικής εκμάθησης, το οποίο γράφει τα σενάρια για τα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς, σύμφωνα με την Daily Beast.

Το συγκεκριμένο «ρομπότ» εργάζεται σαρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις στα ήδη υπάρχοντα σενάρια προκειμένου να προβλέψει τη συνέχεια της σειράς και να δημιουργήσει τους δικούς του διαλόγους.

«Μπορεί να κάνει πολλά μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα», δήλωσε ο Herd στη Daily Beast.

Ωστόσο, κάθε τόσο, το σύστημα εμφανίζει εκφράσεις όπως αυτές:

Ο Herd ανακοίνωσε ότι δημιουργεί το νέο σενάριο της σειράς τη Δευτέρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Μάλιστα, το tweet του είχε πάνω από 4.500 retweets και 5.200 likes.

Ο ίδιος χρησιμοποίησε το TensorFlow, τη μηχανή εκμάθησης προκειμένου να κάνει το έργο του πραγματικότητα. Πρόκειται για μια γνωστική συσκευή παρόμοια με αυτής της αμερικανικής εταιρείας IBM, η οποία χρησιμοποιείται για να αναγνωρίσει έναν κίνδυνο ή για να βοηθήσει τους γιατρούς να διαγνώσουν έγκαιρα μια σπάνια πάθηση.

Τα γνωστικά συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι σε θέση να κατανοήσουν τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης, την ομιλία αλλά και να εντοπίσουν διάφορα αντικείμενα στο χώρο ή ακόμη και να δημιουργήσουν νέες συνταγές για έναν σεφ.