Έτσι θα μοιάζουν οι κουζίνες μας σε 10 χρόνια

Έτσι θα μοιάζουν οι κουζίνες μας σε 10 χρόνια

«Κρυμμένα» μάτια και τραπέζια που δίνουν συνταγές. Κάπως έτσι  θα είναι η κουζίνα της IKEA το 2025.

H IΚΕΑ δεν φαντάστηκε απλά την κουζίνα του μέλλοντος. Στην πραγματικότητα, την έφτιαξε.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης EXPO στο Μιλάνο η εταιρεία παρουσίασε το «Concept Kitchen 2025». Η κουζίνα του μέλλοντος δε θα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς αλλά θα σας βοηθήσει να πάρετε προσεγμένες αποφάσεις σχετικά με τα τρόφιμα και τα απόβλητα.

Οι καινοτομίες είναι παντού και το νέο πρότζεκτ της εταιρείας εκμεταλλεύεται στο έπακρον τη «δύναμη» του Διαδικτύου των Πραγμάτων.

Η κουζίνα σχεδιάστηκε μαζί με το σχεδιαστικό γραφείο IDEO London και φοιτητές που εστίασαν στους «κοινωνικούς, τεχνολογικούς και δημογραφικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε σε σχέση με τα τρόφιμα το 2025».

Μερικές απ’ τις «λύσεις» που θα δίνει η νέα κουζίνα είναι να σας προτείνει συνταγές όταν τοποθετείτε να υλικά στον αντίστοιχο πίνακα και οι συνταγές θα προβάλλονται στον τοίχο σας χωρίς να χρειάζεστε πλέον το κινητό δίπλα σας όταν μαγειρεύετε.

Ταυτόχρονα το τραπέζι θα μετατρέπεται γρήγορα σε κουζίνα, πάγκο αλλά και αποθηκευτικό χώρο – δίνοτνας λύση σε όσους έχουν μικρά διαμερίσματα.

1/9