Euro Working Group χαμηλών προσδοκιών για την Ελλάδα

Euro Working Group χαμηλών προσδοκιών για την Ελλάδα

Στο Παρίσι σήμερα ο Γ.Βαρουφάκης - Συνάντηση αύριο το πρωί με Α.Γκουρία.

Το Euro Working Group θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί, όπως έχει ανακοινωθεί από την αντιπροσωπεία της Γερμανίας στις Βρυξέλλες, καθώς ο χρόνος εξαντλείται σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Ελλάδας για να επιτύχει την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της.

Το Euro Working Group, στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.

Τις προσδοκίες φρόντισε να κατεβάσει και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος δήλωσε ότι θα γίνει «μια εκτίμηση για το πού βρίσκονται τώρα τα πράγματα», συμπληρώνοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

«Τυπικώς δεν έχουμε κάποια νέα κατάσταση σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς για τη λίστα μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, ενώ, αναφερόμενη στο Euro Working Group, έκανε λόγο για «κανονική συνάντηση» με ευρεία ημερήσια διάταξη. «Αυτές οι διαπραγματεύσεις (ενν. της Αθήνας με τους θεσμούς) βρίσκονται σε εξέλιξη. Εξακολουθούμε να περιμένουμε η Ελλάδα να εναρμονίσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων με τους τρεις θεσμούς», δήλωσε η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε.

Στο μεταξύ στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Νέας Οικονομικής Σκέψης (Ιnstitute for New Economic Thinking) με κεντρικό θέμα «Ελευθερία, Ισότητα, Αβεβαιότητα».

Ο υπουργός θα μιλήσει σε πάνελ του Συνεδρίου με κεντρικό τίτλο «Πολιτική με άλλα μέσα; Θεσμοί της Ευρωζώνης και Εθνική Κυριαρχία στις Διαπραγματεύσεις για τη Διάσωση Τραπεζών».

Την ομιλία του θα προλογίσει ο Νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Αύριο, Μ.Πέμπτη, στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο κ. Βαρουφάκης θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Τον υπουργό Οικονομικών θα συνοδεύει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.