Eurogroup: Καμία συζήτηση για τρίτο πακέτο

Eurogroup: Καμία συζήτηση για τρίτο πακέτο

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητούν νέο πακέτο στηριξης στην Ελλάδα» δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Σιμόν Μπουατέλ.

Διαψεύδει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τις πληροφορίες περί συζήτησης ενός νέου προγράμματος δανειοδότησης της Ελλάδας, το οποίο θα φτάνει τα 30 έως 50 δισ. ευρώ.

Την πληροφορία για το τρίτο πακέτο είχε φέρει στο φως ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίνδος, λέγοντας μάλιστα ότι το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει περισσότερο ευέλικτους όρους για την Ελλάδα, η οποία – όπως σημείωσε – δεν έχει εναλλακτική παρά μόνο την αλληλεγγύη της Ευρώπης.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητούν για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης» δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Σιμόν Μπουατέλ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση στην Παμπλόνα, είχε πει ότι το νέο πακέτο διάσωσης θα προσφέρει περισσότερο ευέλικτους όρους για την Ελλάδα, ενώ είχε κάνει γνωστό ότι η συμμετοχή της χώρας του στο κεφάλαιο θα ήταν της τάξης του 12-13%.

Διαβάστε ακόμη: Προς νέο πακέτο με πιο ευέλικτους όρους;