Euromedica: Σε συζητήσεις με τις τράπεζες για τη λειτουργική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωσή

Euromedica: Σε συζητήσεις με τις τράπεζες για τη λειτουργική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωσή

Η διοίκηση, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της εταιρείας συνεχίζουν να υλοποιούν τo πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης.

Οι συζητήσεις της Euromedica με τις πιστώτριες τράπεζες για τη λειτουργική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωσή της βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και διεξάγονται σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, με όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες, αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή της ανακοίνωση.

Η διοίκηση, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της εταιρείας συνεχίζουν να υλοποιούν τo πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης, μειώνουν το κόστος λειτουργίας και βελτιώνουν τους δείκτες και τη λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας και του ομίλου, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ήδη, τα αποτελέσματα του πρώτου πενταμήνου 2016 καταδεικνύουν σημαντική ποιοτική αλλαγή και ανάκαμψη της λειτουργικής κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας και του ομίλου (EBITDA), προ clawback & rebate, διαμορφώθηκε σε 6.801.898,47 ευρώ και 19.613.751,16 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 138,8% και 27,3%, αντίστοιχα, σε σχέση με το α΄ πεντάμηνο 2015. Όσον αφορά τα μετά clawback & rebate αποτελέσματα, ενώ πέρσι είχαν σημειωθεί ζημίες, η εταιρεία πέρασε στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 σε κερδοφορία, η οποία διαμορφώθηκε σε 5.157.876,91 ευρώ και 1.196.746,92 ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 354,0% και 2294,2%, αντίστοιχα.

Αυτή η πορεία συνεχίζεται και αντικατοπρτίζεται και στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2016 που πρόκειται να δημοσιευτούν και τα οποία επιβεβαιώνουν όχι μόνο το στόχο της απόλυτα βιώσιμης λειτουργίας της εταιρείας, αλλά, ταυτόχρονα, της συνέχισης της αναπτυξιακής της πορείας, τονίζεται στην ανακοίνωση.