Europ Assistance Greece: Δείχνει τον δρόμο της νέας ψηφιακής εποχής στον χώρο της οδικής βοήθειας

Europ Assistance Greece: Δείχνει τον δρόμο της νέας ψηφιακής εποχής στον χώρο της οδικής βοήθειας
Καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Η επιτυχία μιας επιχείρησης δεν μετριέται μόνο από τις οικονομικές της επιδόσεις, αλλά πρωτίστως από τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει στο πέρασμα του χρόνου με τους υφιστάμενους πελάτες- συνεργάτες της και από την ικανότητά της να δείχνει ευελιξία, να προσαρμόζεται στις αλλαγές και να επενδύει στην καινοτομία, φέρνοντας διαρκώς κάτι καινούριο στην αγορά.

Η Europ Assistance, η οποία στη χώρα μας συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια επιτυχούς παρουσίας, έχει καταφέρει εδώ και τρεις δεκαετίες να ταυτιστεί ως ένα brand που εξελίσσεται, δημιουργώντας end to end υπηρεσίες και προϊόντα, και που επενδύει συστηματικά σημαντικά ποσά στην απόκτηση τεχνογνωσίας, αλλά και στους ανθρώπους της.

Μάλιστα η ηγέτιδα εταιρεία σε ασφαλιστικές υπηρεσίες Παροχής Φροντίδας και Βοήθειας, μέσα σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την παγκόσμια οικονομία, λόγω της υγειονομικής κρίσης που ακούει στο όνομα covid19, κατάφερε το 2020 να ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη, ισχυροποιώντας παράλληλα τα μερίδια αγοράς της.

Η βελτιστοποίηση των υφιστάμενων διαδικασιών, η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και η σύναψη νέων στρατηγικών συνεργασιών έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ανοδική πορεία της Europ Assistance Greece, η οποία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και την τρέχουσα χρονιά.

Στο Αυτοκίνητο, έναν κλάδο στον οποίο η Europ Assistance έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά της, η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί εισάγοντας υπηρεσίες διευκόλυνσης των πελατών της, μεταξύ των οποίων η νέα ψηφιακή εφαρμογή υποβολής αιτήματος οδικής βοήθειας και παρακολούθησης της πορείας του οχήματος βοήθειας με ταυτόχρονη εκτίμηση χρόνου άφιξης, καθώς επίσης και τα πλήρως εξοπλισμένα οχήματα της εταιρείας, τα οποία είναι σε θέση να προσφέρουν on the spot αποκατάσταση βλάβης σε ποσοστό 50%, αυξάνοντας κατακόρυφα την ικανοποίηση των πελατών.

Μια ακόμη καινοτομία που εισάγει η Europ Assistance Greece στην ελληνική αγορά είναι η υπηρεσία ανέπαφης παραλαβής και παράδοσης οχήματος (Pick Up & Drop). Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη και βασίζεται σε πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία χρήστη με ειδικές digital εφαρμογές και προσωπικό που ανταποκρίνεται στα πιο αυστηρά standards υγιεινής και ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις πρώτες εταιρείες που έσπευσαν να αναπτύξουν λύσεις που να υποστηρίζουν και τα ηλεκτρικά οχήματα. Πρόκειται για μια αγορά η οποία αναμένεται να καταγράψει τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και η Europ Assistance Greece χτίζει μεθοδικά τη θέση της . Ειδικότερα, ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων προβλέπεται ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα ξεπεράσει παγκοσμίως τα 50 εκατομμύρια, ενώ μέχρι το 2030 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 130 εκατομμύρια οχήματα.

Στα άμεσα σχέδια της διοίκησης της Europ Assistance Greece είναι και η εισαγωγή στην ελληνική αγορά καινοτόμων προγραμμάτων Automatic Crash Notification και συσκευών που συνδέονται με το όχημα (OBD) με στόχο την περαιτέρω αυτοματοποίηση υπηρεσιών βοήθειας και τη διευκόλυνση των διαδικασιών διαχείρισης των claims από πλευράς συνεργαζόμενων ασφαλιστικών.

Η νέα ψηφιακή εποχή αλλάζει και τις υπηρεσίες βοήθειας στην Υγεία και το Σπίτι

Τέλος, ένα πεδίο στο οποίο η εταιρεία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει αφορά την τηλεϊατρική. Με την εισαγωγή κατ’ οίκον υπηρεσιών εξέτασης και υγειονομικής φροντίδας, η Europ Assistance Greece έκανε ήδη από τα τέλη του 2020 τα πρώτα βήματα στον κλάδο Υπηρεσιών ανάγκης Υγείας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την τηλεϊατρική και εξειδικευμένες υπηρεσίες ιατρικής ανάγκης από απόσταση. Η απομακρυσμένη επικοινωνία με ευρύ φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων, σε απόλυτα ασφαλές τεχνολογικά περιβάλλον και σε 24ωρη βάση με προσιτό κόστος, είναι ήδη στα τελικά στάδια υλοποίησης και αναμένεται να είναι διαθέσιμη εντός του 1ου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η παροχή υπηρεσιών τεχνικής βοήθειας στο Σπίτι και την Επιχείρηση, όπου ο όμιλος διευρύνει τις συνεργασίες του με εξειδικευμένα δίκτυα τεχνικών και χαράσσοντας την επόμενη μέρα του έξυπνου σπιτιού / επιχείρησης (μέσω του IoT) σήμερα.

Ποια είναι η Europ Assistance

Η Europ Assistance, από το 1963, πρωτοπορεί στην παροχή Βοήθειας και Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, με παρουσία σήμερα σε περισσότερες από 200 χώρες, εξελίσσοντας συνεχώς τις παρεχόμενες λύσεις. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1991 αναπτύσσοντας προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της ενώ έχει επεκτείνει τη δράση της στους τομείς που καλύπτουν το Σπίτι, το Ταξίδι, το Αυτοκίνητο, και την Υγεία.