Eurovision 2018: Αποκλείστηκε η Ελλάδα – Στον τελικό η Κύπρος

Eurovision 2018: Αποκλείστηκε η Ελλάδα – Στον τελικό η Κύπρος
epa06720623 Eleni Foureira from Cyprus attends a press conference during the First Semi-Final of the 63rd annual Eurovision Song Contest (ESC) at the Altice Arena in Lisbon, Portugal, 08 May 2018. The Second Semi-Final of the ESC 2018 will take place on 10 May, and the Grand Final is held on 12 May. EPA/JOSE SENA GOULAO *** Local Caption *** 50359766

Ποιες χώρες προκρίθηκαν στον τελικό.

Δυσάρεστη εξέλιξη είχε για την Ελλάδα ο α’ ημιτελικός της Eurovision, καθώς η χώρα μας δεν προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, σε αντίθεση με την Κύπρο που τα κατάφερε.

Το αποτέλεσμα της βραδιάς κρίθηκε από το televoting και τις ψήφους των επιτροπών, σε ποσοστό 50-50, ενώ οι χώρες που προκρίθηκαν ανακοινώθηκαν με τυχαία σειρά και όχι με βάση τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν.

Στον τελικό προκρίθηκαν οι: Αυστρία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φινλανδία και Ιρλανδία.

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί ο β’ ημιτελικός, από τον οποίο θα προκριθούν άλλες δέκα χώρες, ενώ η μεγάλη βραδιά της φετινής διοργάνωσης θα γίνει το Σάββατο, οπότε και θα διαγωνιστούν οι είκοσι χώρες από τους δύο ημιτελικούς, οι λεγόμενοι Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια (Πορτογαλία).

Πηγή: peoplegreece.gr