Euroxx για Metlen: Νέα τιμή-στόχος στα 48,2 ευρώ ή άνοδος 30%

Euroxx για Metlen: Νέα τιμή-στόχος στα 48,2 ευρώ ή άνοδος 30%
Σύμφωνα με τη Euroxx, η Metlen βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης

Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της  Metlen Energy & Metals προχωρά η EuroxxΕιδικότερα, η χρηματιστηριακή «βλέπει» άνοδο 30%, στα 48,2 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Euroxx, η Metlen βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης, με τα δύο τμήματα Ενέργειας & Μετάλλων να εκμεταλλεύονται τον ούριο άνεμο της αυξημένης ζήτησης για έργα αλουμινίου και ΑΠΕ. 

Η πρόσφατη συμφωνία με τον Όμιλο ΔΕΗ ενισχύει την αφήγημα γύρω από το μοντέλο εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας σημαντική ορατότητα σε ό,τι αφορά τις ταμειακές ροές τα επόμενα 2-3 έτη.

Νέο όνομα, ίδια αφήγημα

Με νέα εταιρική ταυτότητα και δέσμευση για περαιτέρω ανάπτυξη, το αφήγημα παραμένει ισχυρό, λέει η Euroxx στη βάση μιας θετικής προοπτικής για το αλουμίνιο και την επέκταση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ενέργεια.

Παράλληλα, στο επίκεντρο είναι ο έλεγχος κόστους, οι συγχωνεύσεις και εξαγορές προστιθέμενης αξίας που ενισχύουν την κάθετη ολοκλήρωση και την ανάπτυξη του δείκτη EPS.

Τα κέρδη EBITDA θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ το 2026. Ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα τωνEBITDA σε περιόδους αστάθειας έχουν απαντηθεί, κατά τη Euroxx, με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να βλέπει EBITDA 1,0-1,2 δισ. στο μέλλον, με το καθαρό κέρδος στην ανώτερη ζώνη των 600-700 εκατ. ευρώ. 

Για το 2024, τα EBITDA εκτιμάται πως θα φθάσουν το 1,1 δισ. ευρώ, όπερ σημαίνει αύξηση κερδών ανά μετοχή κατά 7,1%, ή αλλιώς 661 εκατ. ευρώ σε συνολικό επίπεδο. 

Η επενδυτική δυναμική παραμένει ισχυρή, ενώ η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία από το πρόγραμμα εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων μετριάζει τις ανάγκες χρηματοδότησης, με το καθαρό χρέος να είναι άνετα κάτω από 1,6 φορές το 2025. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: