Ευ. Λέκκας: Αναμένουμε έναν μετασεισμό των 4-4,2 Ρίχτερ

Ευ. Λέκκας: Αναμένουμε έναν μετασεισμό των 4-4,2 Ρίχτερ
Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Για ομαλή εξέλιξη του φαινομένου μετά τον σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το μεσημέρι της Παρασκευής έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι ενδεχομένως να γίνει ένας μετασεισμός της τάξης των 4-4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «που θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση, καθώς θα επιβεβαιωθεί πλήρως ότι είμαστε σε φάση εκτόνωσης. Είναι επιβεβαιωμένο αλλά θέλουμε 100% να ξέρουμε ότι είμαστε σε μια φάση εκτόνωσης».

Όσο για τη χρονική στιγμή που μπορεί αυτό να συμβεί, ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι «μπορεί να είναι και σε μια εβδομάδα» αλλά και ότι «από τους πιο πολλούς δεν θα γίνει αντιληπτός, θα γίνει από όσους βρίσκονται σε ψηλά κτίρια».

Όσον αφορά το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό της Αθήνας την Παρασκευή, ο κ. Λέκκας είπε ότι «ήταν έκπληξη το 1999, ήταν και τώρα. Το 1999 δεν το είχαμε αποτυπώσει στην επιφάνεια, ήταν “τυφλό” το ρήγμα. Τότε ενεργοποιήθηκαν τα 3/4 του ρήγματος και έμεινε το 1/4 που δεν ξέραμε ότι έχει ενεργοποιηθεί. Τώρα ξέρουμε ότι το ρήγμα δεν έχει δυνατότητα να δώσει έναν μεγάλο σεισμό».