Εβδομήντα χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία

Εβδομήντα χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία

Οι «βετεράνοι» επέστρεψαν στον «τόπο του εγκλήματος». Δείτε φωτογραφίες από τους εορτασμούς.

Εκατοντάδες από τους τελευταίους επιζώντες βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου φόρεσαν ξανά τις στρατιωτικές στολές τους για να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις  για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, οι οποίες αναμένονται να κορυφωθούν σήμερα με τη συμμετοχή πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Χθες, ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας κατέθεσε στεφάνι στη γέφυρα «Πήγασος», κοντά στη γαλλική πόλη Καν, ένα στρατηγικό πέρασμα που κατελήφθη από Βρετανούς αλεξιπτωτιστές λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 5ης προς 6η Ιουνίου του 1944. Βρετανοί αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν στην ακτή «Ξίφος», σε αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων, ενώ σμήνος επίδειξης της Βασιλικής Αεροπορίας πραγματοποιούσε θεαματικές πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων για την 70ή επέτειο της Απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία αποτίοντας φόρο τιμής στους 20.000 άμαχους θύματα της Μάχης της Νορμανδίας στο μνημείο της Καν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και στη συνέχεια μίλησε με κατοίκους που υπήρξαν μάρτυρες της Απόβασης και των μαχών που ακολούθησαν.

1/6

Διαβάστε ακόμα:

Οι καλύτερες «άγνωστες» πόλεις του κόσμου

Ξεχωριστές διακοπές για τολμηρούς