To Evernote σκοτώνει…τα αρχεία

To Evernote σκοτώνει…τα αρχεία

Ποιος χρειάζεται αρχεία, φακέλους, slides, documents και spreadsheets στον υπολογιστή του; Είναι καιρός να περάσουμε στο επόμενο στάδιο.

«Πρέπει επιτέλους να απαλλαγούμε από αυτό το απαρχαιωμένο σύστημα των αρχείων. Κάποτε είχε νόημα να τα χρησιμοποιούμε, θύμιζαν στους ανθρώπους το χαρτί που έγραφαν και συνήθως ήθελες να τα τυπώσεις. Τώρα όμως έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, πρέπει να περάσουμε σε νέα κόνσεπτ».

Αυτά είπε ο ιδρυτής του Evernote Phil Libin, στο συνέδριο της εταιρείας του στο Σαν Φρανσίσκο πριν από λίγες μέρες. Το Evernote είναι μια εφαρμογή σημειώσεων που οι δυνατότητές της είναι σχεδόν απεριόριστες και που χρησιμοποιεί το cloud για τη φύλαξη, αρχειοθέτηση και το μοίρασμά τους μεταξύ συσκευών και ομάδων.

Το Evernote έχει πια περισσότερους από 100 εκατ. χρήστες, έχει συγκεντρώσει πάνω από $300 εκατ. σε χρηματοδότηση και η αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 1 δισ. δολάρια.

Ο Libin υποστηρίζει πως ο καλύτερος τρόπος να καταργήσει κανείς όλα τα έγγραφα (word documents, πίνακες στο Excell, παρουσιάσεις στο Powerpoint κ.λπ.) είναι να χρησιμοποιήσει τις αντίστοιχες λειτουργίες στο Evernote.

Το πρόγραμμα προσφέρει μέχρι και chat για συνομιλίες σε real time, χωρίς να χρειάζεται η ομάδα να καταφεύγει σε λύσεις τρίτων (π.χ. Google Talk, iChat, Skype κ.ά.).

Μια από τις πιο φιλόδοξες και εντυπωσιακές λειτουργίες του Evernote είναι το λεγόμενο Context: χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και real time αναζήτηση, παρουσιάζει στον χρήστη περιεχόμενο σχετικό με οτιδήποτε αυτός δουλεύει αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα, αν ετοιμάζεις μια παρουσίαση με θέμα την εξάπλωση των tablets στην Ευρώπη, το πρόγραμμα θα παραθέτει δίπλα links και press clippings από έγκυρες πηγές ειδήσεων σχετικές με το θέμα, με τίτλους, εικόνες και διαγράμματα.

Σύμφωνα με τον Libin «ο σύγχρονος τρόπος εργασίας θέλει τους ανθρώπους να δουλεύουν ταυτόχρονα και σε συνεργασία ένα πρότζεκτ, ο ένας πρέπει να ξέρει ανά πάσα στιγμή τι κάνει ο άλλος. Όταν το περιεχόμενό σου και η δουλειά σου και οι επικοινωνία σου με τους άλλους γίνονται μέσα σε ένα πρόγραμμα με τις ίδιες εφαρμογές και σε real time, τότε η παραγωγικότητα αυξάνεται και τα αποτελέσματα βελτιώνονται».

Ο ιδρυτής έχει δηλώσει πως όλα όσα σκέφτεται για το μέλλον της εταιρείας και όσα θέλει να εφαρμόσει και να φέρει στον κόσμο του software σε σχέση με την παραγωγικότητα, «είναι αρκετά για να μας κρατούν απασχολημένους για έναν αιώνα». Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: 

Το σεμνό αφεντικό της Evernote