Η Ευρ. Επιτροπή ενέκρινε την επένδυση εκσυγχρονισμού στα μέσα μεταφοράς

Η Ευρ. Επιτροπή ενέκρινε την επένδυση εκσυγχρονισμού στα μέσα μεταφοράς

Το ύψος της φτάνει τα 29,5 εκατ. ευρώ και αφορά το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων.

Την επένδυση ύψους 29,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με στόχο τον εκσυγχρονισμό τού συστήματος έκδοσης εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με αυτή τη συγχρηματοδότηση από τα ταμεία της ΕΕ πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, υπό την αιγίδα του ΟΑΣΑ και θα περιλαμβάνει μετρό, τραμ και λεωφορεία. Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικών «έξυπνων εισιτηρίων» που θα αντικαταστήσουν τα εισιτήρια αλλά και νέο σύγχρονο εξοπλισμό για τη θεώρηση των εισιτηρίων και τη διέλευση των επιβατών.

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: Ανάπτυξη, το «αντίδοτο» στη λιτότητα

Σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής, ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική επίτροπος Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι το σχέδιο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό των μέσων μεταφοράς στην Αθήνα, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις για τους κατοίκους της Αθήνας, τους επισκέπτες και τους τουρίστες.

Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα προτεραιότητας που έχουν καθορίσει οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αθήνας, σημείωσε ο κοινοτικός επίτροπος.