Ευρωεκλογές: Φαίνεται να χάνει την έδρα στην ευρωβουλή το «ΜέΡΑ 25»

Με την ενσωμάτωση στο 93,76% το ΜέΡΑ 25 έχει 158.792 ψήφους και με αυτή την επίδοση δεν περνά το απαιτούμενο όριο.

Την έδρα στην ευρωβουλή φαίνεται να χάνει (αυτήν τη στιγμή) η παράταξη ΜέΡΑ25, καθώς προχωρά η καταμέτρηση ψήφων και ποσοστών.

Συγκεκριμένα, με ενσωματωμένο το 93,76% των ψήφων (έχει 158.792 ψήφους) και το 54,63% των σταυρών, η έδρα του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη αποδίδεται στη ΝΔ. Εάν το αποτέλεσμα παραμένει ως έχει αυτήν τη στιγμή, την έδρα θα λάβει ο Γιώργος Αμυράς.

Η πρώτη αντίδραση Βαρουφάκη για την απώλεια της έδρας: «Τίποτα δεν έχασε το ΜέΡΑ25»

Προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών επιδιώκει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος φαίνεται ότι χάνει την έδρα στην ευρωβουλή.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι το ΜέΡΑ25 δεν έχασε τίποτα, ενώ προσπαθεί να μην αντιμετωπίσει με όρους ζημίας τη μη κατάληψη έδρας, καθώς θεωρεί ότι με το αποτέλεσμα, το κόμμα του κέρδισε το δικαίωμα και την υπέρτατη υποχρέωση να προβούμε σε ΚΑΛΕΣΜΑ για πλατιά πολιτική.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών, «που αναθάρρησαν με το 3% του ΜέΡΑ25», κάτι που θα γίνει σε συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη, στην ΕΣΗΕΑ.

«Τίποτα δεν έχασε το ΜέΡΑ25! Κερδίσαμε το δικαίωμα και την υπέρτατη υποχρέωση να προβούμε σε ΚΑΛΕΣΜΑ για πλατειά πολιτική  -προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών που αναθάρρησαν με το 3% του ΜέΡΑ25. Αυτό θα κάνουμε αύριο, Τετάρτη, στη 1μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!» έγραψε ο κ. Βαρουφάκης στο twitter.

Σχετικά άρθρα