Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022: Συνεργατική πρωτοβουλία για την υλοποίηση σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022: Συνεργατική πρωτοβουλία για την υλοποίηση σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022, το UN Global Compact Network Hellas συμπράττοντας με το UN SDSN Greece και την ακαδημαϊκή κοινότητα, συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, διοργανώνουν από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου 2022 μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι ανοιχτά προς όλους και όλες χωρίς κόστος συμμετοχής. Κάθε μέρα, ένα διαφορετικό επιμέρους θέμα θα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, με σκοπό να διαφωτιστούν όσα περισσότερα σχετικά ζητήματα είναι δυνατό. Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά σειρά από τον Δρ. Αντώνιος Αλεβίζος, Ερευνητή Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και co- Manager του UN SDSN Greece, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, τον Καθηγητή Ανδρέα Παπανδρέου, Διευθυντή Εργαστηρίου Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και co-Chair του UN SDSN Greece, την Παναγιώτα Λαμπροπούλου, Executive Director του UN Global Compact Network Hellas και τον Καθηγητή Χαράλαμπο Μελετιάδη, Διευθυντή Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου βρίσκεται εδώ και η φόρμα δήλωσης συμμετοχής εδώ.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης (European Sustainable Development Week – ESDW) είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προβολή δράσεων που συνδέονται με την υλοποίηση της Agenda 2030 και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) των Ηνωμένων Εθνών.
Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.