Στην Αθήνα η ευρωπαϊκή οργάνωση εργοδοτών

41 πρόεδροι εργοδοτικών οργανώσεων από 35 χώρες της Ευρώπης συναντιούνται σήμερα και αύριο.

Η ολομέλεια της ευρωπαϊκής οργάνωσης εργοδοτών, BusinessEurope, συνεδριάζει σήμερα και αύριο στην Αθήνα με συμμετοχή των προέδρων 41 εργοδοτικών οργανώσεων από 35 χώρες της Ευρώπης.

Απόψε, ο πρόεδρος του ΣΕΒ και αντιπρόεδρος της BusinessEurope Δημήτρης Δασκαλόπουλος, θα παραθέσει δείπνο με επίσημο προσκεκλημένο και ομιλητή τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στις 9 Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας.

Στην ατζέντα της συνάντησης, όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΕΒ, προτεραιότητα έχουν η νέα βιομηχανική πολιτική που σχεδιάζει σήμερα η Ευρώπη ως μοχλό για την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και την αποκατάσταση της ΕΕ ως βασικού παίκτη του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Παράλληλα, θα επαναδιατυπωθούν οι προτάσεις της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας για τις αναγκαίες αναπτυξιακές πολιτικές καθώς και για την ανάγκη θεσμικής ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η ηγεσία της BusinessEurope αναμένεται επίσης να στείλει μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι η ευρεία συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία μπορεί να αποτελέσει το ισχυρό αντίβαρο στον ευρωσκεπτικισμό και στην άνοδο των ακραίων πολιτικών κινημάτων που μάχονται το Ευρωπαϊκό όραμα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος θα περιγράψει επίσης τα βήματα που έχουν γίνει για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και θα υπογραμμίσει την ανάγκη να συμφωνήσουν οι Βρυξέλλες σε μία αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναμπεί η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και να σηματοδοτηθεί το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Διεθνές Συνέδριο Εκπαίδευσης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Σε λειτουργία το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων