Ευρωπαϊκή Πίστη: «Είναι στη φύση μας να προστατεύουμε τους ασφαλισμένους μας»

Ευρωπαϊκή Πίστη: «Είναι στη φύση μας να προστατεύουμε τους ασφαλισμένους μας»

Η δηµιουργία ενός πανίσχυρου οικονοµικά, συναισθηµατικά και πνευµατικά οργανισµού.

* Του Χρήστου Γεωργακόπουλου

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ιδρύθηκε, διοικείται και αναπτύσσεται από ασφαλιστές καριέρας, που έχουν µάθει στην «πρώτη γραµµή» της αγοράς ότι ασφάλιση για τον πελάτη δεν σηµαίνει προθυµία όταν γίνεται ένα ασφαλιστήριο –οι πάντες είναι πρόθυµοι τότε–, αλλά προθυµία όταν δικαιωθεί σε κάποια αποζηµίωση.

Μέσα σε ένα οξύτατα ανταγωνιστικό περιβάλλον, που αριθμούσε 149 εταιρείες στο χρόνο ίδρυσής της –από τις οποίες σήμερα υπάρχουν μόνον 14– η Ευρωπαϊκή Πίστη επιβίωσε και αναπτύχτηκε προσφέροντας ασφάλεια σε 100άδες χιλιάδες ασφαλισμένους, εργασία σε πάνω από 5.000 πρόσωπα, δικαίωση σε πάνω από 5.000 επενδυτές και 100άδες εκατομμύρια έσοδα στο ελληνικό δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς ούτε μία ημέρα καθυστέρηση, ούτε μία φορά.

Όραμα της Εταιρείας είναι:

  • H δημιουργία και η ανάπτυξη ενός οργανισμού, κοντά στον οποίο ο πολίτης θα βρίσκει πλήρη ικανοποίηση όλων των αναγκών του στις δύσκολες ώρες του και όλων των επιθυμιών του.
  • H δημιουργία και η ανάπτυξη ενός οργανισμού, κοντά στον οποίο οι εργαζόμενοι θα βρίσκουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και διέξοδο στις οικονομικές, διοικητικές και κοινωνικές φιλοδοξίες τους.
  • Η δημιουργία και η ανάπτυξη ενός οργανισμού, κοντά στον οποίο οι επενδυτές –οι μέτοχοι– θα βρουν δικαίωση για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την εταιρεία.
  • Η δημιουργία ενός πανίσχυρου οικονομικά, συναισθηματικά και πνευματικά οργανισμού.

Κεντρική και αναλλοίωτη φιλοσοφία της εταιρείας Ευρωπαϊκή Πίστη από τα πρώτα της βήματα, που αποτέλεσε, μαζί με τις αρχές της, την κυριότερη δύναμη που την οδήγησε στη διακεκριμένη σημερινή της θέση, είναι να είναι κοντά στον κάθε ασφαλισμένο της, κάθε συνεργάτη της και κάθε μέτοχό της ως να μην έχει άλλον. Αυτή η αντίληψη αποτελεί διδασκαλία 4 περίπου δεκαετιών και έχει γίνει φυσικό χαρακτηριστικό της εταιρείας και τρόπος ζωής όλων εκείνων που έχουν στεγάσει τα όνειρά τους στην Ευρωπαϊκή Πίστη.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι μια πλήρης ασφαλιστική εταιρεία με μοναδικά χαρακτηριστικά, που αποτελούν και την ειδοποιό διαφορά της από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς, τα οποία ενδεικτικά έχουν ως ακολούθως:

1. Είναι 100% ελληνική και αποτελεί κέντρο λήψης αποφάσεων.

2. Είναι η μόνη ασφαλιστική εισηγμένη στο ΧΑ.

3. Έχει 37 χρόνια παρουσίας στην ασφαλιστική αγορά έχοντας σημειώσει αποδόσεις με μέσο όρο 36ετίας αύξησης κύκλου εργασιών κατά 24%, καθαρής θέσης (ιδίων κεφαλαίων) 29,5%, ενεργητικού 26,5%, αποθεμάτων 27% και απασχόλησης 16%.

4. Απασχολεί πάνω από 5.000 ασφαλιστικούς συμβούλους και 370 άτομα ως έμμισθο προσωπικό, που εξυπηρετούν πάνω από 500.000 ασφαλιστήρια.

5. Έχει επιλεγεί από την ΤτΕ ως μία εκ των τεσσάρων (4) μόνο ασφαλιστικών ομίλων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό stress test και βγήκε αλώβητη από αυτήν τη δοκιμασία, χωρίς να απαιτηθεί καμία αύξηση κεφαλαίου.

6. Aπορρόφησε τη ζημιά από το PSI των ελληνικών ομολόγων σε μία χρήση και δεν μπήκε στη διαδικασία της τριετούς ρύθμισης της ΤτΕ για την απόσβεση αυτών των ζημιών, όπως έκανε το σύνολο σχεδόν της ασφαλιστικής αγοράς.

7. Δεν έχει επί 37 συναπτά έτη καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή ούτε μίας ημέρας, ούτε μία φορά. Δεν έχει τραπεζικό ή άλλης μορφής δανεισμό, έχοντας καταβάλει 100άδες εκατομμύρια σε φόρους, εισφορές, τέλη, ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές υποχρεώσεις της προς το δημόσιο.

8. Είναι η μόνη ασφαλιστική που πιστοποιήθηκε με το μοντέλο SEΕ G (Social, Ethnics, Environment, Governance) και διακρίθηκε λαμβάνοντας το χρυσό βραβείο επιχειρηματικής, ηθικής και εταιρικής υπευθυνότητας απέναντι σε πολύ μεγάλες εταιρείες, πλην των κλάδων της οικονομίας.

9. Βραβεύεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια που καθιερώθηκε το βραβείο True Leaders και είναι μία εκ των 50 επιχειρήσεων που λαμβάνουν αυτήν τη διάκριση μεταξύ 500 επιχειρήσεων όλων των κλάδων της οικονομίας.

10. Διαχειρίζεται σήμερα ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο, πάνω από 500.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια, έναν κύκλο εργασιών άνω των 170 εκατ. ευρώ και ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

 

* Ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης.

** Special Advertising Section