Ευρωπαϊκή πιστοποίηση ασφαλείας για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ευρωπαϊκή πιστοποίηση ασφαλείας για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποτελεί το πρώτο αεροδρόμιο της Ελλάδας που λαμβάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πιστοποίηση, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (safety) της EASA, του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» πιστοποιήθηκε από επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ΥΠΑ για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών του, βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των αντίστοιχα παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι το πρώτο αεροδρόμιο της Ελλάδας που λαμβάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, η οποία αφορά όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα των υποδομών (διάδρομοι κ.ά), τις διαδικασίες λειτουργίας (πυρασφάλειας κ.ά.), αλλά και τη μορφή οργάνωσης ενός σύγχρονου αερολιμένα.

Επίσης, συνεχίζεται η διαδικασία πιστοποίησης και των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα 14 αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί στη Fraport GR, και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.