Ευρωπαϊκό fund κατάφερε να συγκεντρώσει σε χρόνο ρεκόρ 300 εκατ. ευρώ!

Ευρωπαϊκό fund κατάφερε να συγκεντρώσει σε χρόνο ρεκόρ 300 εκατ. ευρώ!

Τα χρήματα θα επενδυθούν στις πιο υποσχόμενες startups.

 To Northzone, το venture capital (VC) με έδρα τη Στοκχόλμη και hubs σε Λονδίνο, Όσλο, Στοκχόλμη, και Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης χρηματοδότησης του ταμείου της μέχρι σήμερα.

Το συγκεκριμένο fund είχε τόση μεγάλη επιτυχία που κατάφερε να συγκεντρώσει 300 εκατομμύρια ευρώ σε χρόνο ρεκόρ!

Από το 1996 μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει μια σειρά από αξιοσημείωτες επενδύσεις στο βιογραφικό της όπως το Spotify. Στους τελευταίους 18 μήνες, οι εταιρείες του πελατολόγιο τους έχουν μπει στο χρηματιστήριο ενώ υπήρξαν σημαντικές εξαγορές.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα αρκετά επενδυτικά ταμεία σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν κάνει μεγάλες κινήσεις. Τον Ιούνιο, το Partech Ventures ανακοίνωσε ένα κεφάλαιο ύψους 440 εκατ δολάρια με στόχο την ανάπτυξη των εταιρειών που βρίσκονται σε πρώτο στάδιο, ενώ ένα νέο VC, το Clear Ventures, εμφανίστηκε και η οποία θα επενδύσει 120 εκατομμύρια δολάρια για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Ακόμα, η E.ventures ανακοίνωσε τον Μάιο πώς θα επενδύσει 150 εκατ. δολάρια σε ευρωπαϊκές startups.

Ακολούθως η  Accel «έριξε» 500 εκατ. Δολάρια στην αγορά της Ευρώπης και του Ισραήλ,  ενώ τοIndex Ventures βάζει «στόχο» εταιρείες από Αμερική, Ευρώπη και Ισραήλ με 550 εκατ. Δολάρια έτοιμα να επενδυθούν για την ανάπτυξή τους.

Και η λίστα συνεχίζεται..