ευβιότοποι: Πώς η βιολογική προσέγγιση επαναπροσδιορίζει το εορταστικό φαγητό

ευβιότοποι: Πώς η βιολογική προσέγγιση επαναπροσδιορίζει το εορταστικό φαγητό
Αυτά τα Χριστούγεννα οι ευβιότοποι μας προσκαλούν σε μια γαστρονομική εμπειρία που θα ευχαριστήσει τον ουρανίσκο και θα θρέψει το σώμα.

Καθώς διανύουμε την περίοδο των γιορτών, η αναζήτηση της τέλειας σπεσιαλιτέ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γίνεται ακόμα πιο έντονη, αφού ο ενθουσιασμός της ημέρας των Χριστουγέννων μπορεί να δημιουργήσει άγχος! Το να πρέπει να διαλέξουμε τι κρέας θα σερβίρουμε, ποια άλλα πιάτα θα το συνοδεύσουν, αλλά και τι κρασί θα επιλέξουμε μπορεί να γίνει δύσκολος γρίφος ακόμα και για τους πιο δυνατούς λύτες. Τη λύση στο πιο εορταστικό δείπνο της χρονιάς έρχονται να δώσουν οι ευβιότοποι, τα αγροκτήματα που παράγουν βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας και ελέγχει κάθε στάδιο της παραγωγής.

Οι ευβιότοποι είναι μια διακεκριμένη επιχείρηση παραγωγής κρέατος που όχι μόνο προσφέρει γαστρονομική απόλαυση, αλλά υποστηρίζει τη δέσμευση για υπεύθυνη και βιώσιμη παραγωγή. Τοποθετημένο στη Βόρεια Εύβοια, και συγκεκριμένα στο καταπράσινο ύψωμα της Κηρίνθου, βρίσκεται το πρότυπο και επισκέψιμο αγρόκτημα πιστοποιημένης βιολογικής εκτροφής, όπου τα ζώα εκτρέφονται φυσιολογικά με ήπιες μεθόδους, βιολογική σίτιση και προσωπική φροντίδα.

Ηθική καλλιέργεια και βιολογική αριστεία

Το ταξίδι των ευβιότοπων ξεκινά σε μεγάλες φάρμες όπου τα ζώα βόσκουν ελεύθερα σε ανοιχτούς χώρους και εκτρέφονται με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες απαλλαγμένες από ορμόνες, συντηρητικά και αντιβιοτικά. Με αυτόν τον τρόπο η βιολογική ανατροφή διασφαλίζει ότι το κρέας που παράγεται είναι όχι μόνο νόστιμο αλλά και υψηλής θρεπτικής αξίας.

Παράλληλα, η δράση της εταιρείας περιστρέφεται γύρω από τη διασφάλιση της υγείας και της ευτυχίας των ζώων της, τηρώντας σταθερά τις αυστηρές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιολογική γεωργία. Επιπλέον, παρέχεται πλήρη ιχνηλασιμότητα των ζώων, επιτρέποντας την παρακολούθηση κάθε σταδίου της διαδικασίας. Τόσο οι φάρμες, όσο και το τυποποιητήριο είναι ανοιχτά και επισκέψιμα στο κοινό, ώστε κάθε καταναλωτής να μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι καταναλώνει.

ευβιότοποι: Η Δέσμευση για την διασφάλιση της ποιότητας

Στο επίκεντρο της επιτυχίας των ευβιότοπων βρίσκεται η σταθερή άρνηση της εταιρείας να συμβιβαστεί με την ποιότητα του κρέατος που παράγει.

Το ταξίδι των ευβιότοπων προς την ηθική και βιολογική αριστεία ενισχύεται από τις στρατηγικές συνεργασίες της. Πέρα από την αρχική μονάδα εκτροφής στην Εύβοια, οι ευβιότοποι συνεργάζονται και με το «Βασιλάκη Νικόλα», στον Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας, ξεκινώντας περαιτέρω συνεργασίες με εκτροφείς ποιοτικού βιολογικού κρέατος σε όλη την χώρα.

Ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα με βιολογική συνείδηση

Καθώς οικογένειες και φίλοι συγκεντρώνονται γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, οι ευβιότοποι σας προσκαλούν να γιορτάσετε με συνείδηση, με την κάθε μπουκιά να αφηγείται μια ιστορία ηθικής καλλιέργειας, βιολογικής αριστείας και δέσμευσης για ένα βιώσιμο μέλλον.

Οι ευβιότοποι προσφέρουν στους λάτρεις της γαστρονομίας την ευκαιρία να απολαύσουν την απαράμιλλη γεύση και τα θρεπτικά οφέλη του βιολογικού χοιρινού κρέατος σε παραδοσιακές κοπές όπως μπριζόλες, σνίτσελ, κιμά, μερίδες για κατσαρόλα και φούρνο ή ακόμα και ολόκληρα κομμάτια βιολογικού χοιρινού. Για μεγαλύτερη ευκολία, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να βρουν αγαπημένες συνταγές έτοιμες για μαγείρεμα, όπως λουκάνικα, σουβλάκια, γύρο μαριναρισμένο, ανάμεικτα μπιφτέκια, παραδοσιακό κοντοσούβλι κ.α.

Αυτή τη γιορτινή περίοδο λοιπόν, ας ξεκινήσουμε μια νέα παράδοση που αγκαλιάζει ηθικές επιλογές, υποστηρίζει βιώσιμες πρακτικές και απολαμβάνει τις εξαιρετικές γεύσεις κρέατος που παράγονται με τον τρόπο των ευβιότοπων. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει και η αρχή της εταιρείας “όταν σέβεσαι τα ζώα και τη φύση, τότε και αυτά σέβονται εσένα”.

*Η εταιρεία διαθέτει δύο καταστήματα λιανικής: στην Λεωφ. Δημοκρατίας 3, Νέο Ψυχικό και την Λεωφ. Κηφισίας 359, Κηφισιά αλλά θα βρείτε τα προϊόντα ευβιότοποι σε σημαντικά συνεργαζόμενα καταστήματα που θα βρείτε στο site.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: