Εξαδάκτυλος: Η μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει επικρατήσει έως και 90%

Εξαδάκτυλος: Η μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει επικρατήσει έως και 90%
Γιατρός στο Θριάσιο Γενικο Νοσοκομείο Ελευσίνας, Παρασκευή 05 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τις επόμενες ήμερες η πίεση στο ΕΣΥ θα αυξηθεί με περισσότερες εισαγωγές και διασωληνώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Πρέπει να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια.

«Είναι θέμα χρόνου ο ιός που μεταδίδεται ταχύτερα να αντικαταστήσει τον άλλο που είναι βραδύτερος» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

«Σε ορισμένες περιοχές η μετάλλαξη έχει επικρατήσει στο 90% σε άλλες περιοχές από το 40% πριν μια εβδομάδα τώρα είναι στο 60%» δήλωσε μάλιστα ο κ. Εξαδάκτυλος.

 

«Χρειάζεται τήρηση των μέτρων, σωστή και καθολική χρήση της μάσκας, τις επόμενες ήμερες η πίεση στο ΕΣΥ θα αυξηθεί με περισσότερες εισαγωγές και διασωληνώσεις. Θα είναι το τελευταίο που θα αναστραφεί αυτό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ. «Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα» υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγος Ιωάννα Παυλοπούλου ξεκαθάρισε ότι οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να νομίζουν ότι είναι απρόσβλητοι από τον κορωνοϊό.  «Δεν πρέπει να ξεθαρρεύουμε, ούτε οι εμβολιασμένοι… Πρέπει να τηρούν τα μέτρα κι αυτοί μέχρι να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό των συνανθρώπων μας. Κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό. Όταν ένας εμβολιασμένος βρίσκεται σε κοινότητα που κυκλοφορεί υψηλό ιικό φορτίο μειώνεται και η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού του ιδίου» εξήγησε η καθηγήτρια.