Εξαδάκτυλος: «Όχι» στο άνοιγμα, αν η πανδημία δεν υποχωρήσει

Εξαδάκτυλος: «Όχι» στο άνοιγμα, αν η πανδημία δεν υποχωρήσει
Ασθενοφόρο φθάνει στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική σε Περιστέρι και Γλυφάδα, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν θα συγχωρεθούν λάθη σε αυτή τη φάση», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ. Βλέπουμε να πιέζεται, εκτός της Αττικής, η Θεσσαλονίκη και η Δυτική Μακεδονία.

Η πανδημία δεν κάμπτεται, η κατάσταση στην Αττική είναι τρομερά πιεσμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Α. Εξαδάκτυλος.

Όπως ανέφερε ο κος Εξαδάκτυλος, η κατάσταση αρχίζει να πιέζεται και στη Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία. Παράλληλα δήλωσε πως εάν τα στοιχεία δείξουν ότι το επόμενο βήμα είναι επικίνδυνο, σκοπεύει να εκφράσει τις αντιρρήσεις του στην επιτροπή των ειδικών όσον αφορά ένα άνοιγμα δραστηριοτήτων ενώ μέχρι στιγμής ούτε συμφωνεί αλλά ούτε και διαφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επαρκούν για την εξαγωγή συγκεκριμένου συμπεράσματος.

«Θα πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση κατ’ ελάχιστο στην Αττική», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως υπάρχουν δείγματα πως η κατάσταση τείνει ως προς αυτό.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας πως θα πει όχι στο άνοιγμα, εάν τα στοιχεία δεν είναι ασφαλή, επεσήμανε πως «δεν θα συγχωρεθούν λάθη σε αυτή τη φάση». Ο κος Εξαδάκτυλος εκτίμησε πως η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων είναι πιο δύσκολη από αυτή για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.